RUSIJA ODLUČILA: Nećete imati gej paradu ni za 100 godina, ZABRANJENO JE!

RUSIJA ODLUČILA: Nećete imati gej paradu ni za 100 godina, ZABRANJENO JE!

Nema gej parade i tačka.

Foto: Pixabay

U Moskvi u narednih 100 godina neće biti održavane gej parade, proizlazi iz odluke gradskog suda kojom se potvrđuje negativan odgovor vlasti ruske prestonice na zahtev političkih gej aktivista da u narednih 100 godina održavaju svoje parade.

Koristeći zakonsku mogućnost da zatraže dozvolu gradskih vlasti za više masovnih okupljanja, aktivisti pokreta “Gej Rusija” zahtevali su odobrenje za 102 skupa koja su planirali da održe u narednih 100 godina na Trgu Balotnaja, gde se održavaju antirežimski protesti, objasnio je njihov lider Nikolaj Aleksejev.

On je najavio žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, rekavši da nisu ni očekivali da će dobiti dozvolu, ali da sada imaju povod da se obrate sudu.

Iako su pripadnici LGBT grupacija prethodnih godina pokušali da održe nekoliko javnih skupova u Moskvu, koji su uglavnom završavani napadima na njih protivnika takvih manifestacija i masovnim privođenjima, kao što je to bio slučaj 27. maja.

Na meti kritika našli su se i LGBT aktivisti koji zagovaraju održavanje parade na Trgu Balotnoja, jer je to mesto postalo simbol političkih skupova na kojima su izmešani svi, od liberala i levičara do nacionalista koji su oštri protivnici LGBT propagande.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite