Muškarac koga je silovao migrant iz Somalije plakao, molim vas nemojte da ga deportujete!

Muškarac koga je silovao migrant iz Somalije plakao, molim vas nemojte da ga deportujete!

Norvežanin koga je silovao migrant iz Somalije kaže da se oseća krivim, jer je seksualni predator deportovan nazad u svoju zemlju matičnu zemlju.

Karsten Nardal Hauken koji sebe identifikuje kao anti-rasistu i feministu, bio je žrtva seksualnog napastvovanja od strane Somalijca koji je u njegovu zemlju primljen kao azilant.

Iako je napad rezultirao njegovom depresijom i narkomanijom, Hauken kaže da se oseća loše jer je njegovo seksualno zlostavljanje rezultiralo deportaijom migranta iz Norveške u Somaliju prenosi Independent.

U članku napisanom za norveški medij NRK, Hauken govori kako je iskustvo seksualnog zlostavljanja uticalo na njegov život. Norvežanin kaže da ge je iznenadila deportacija i da je teško podneo vest „plakao sam dok sam sedeo u kolima“.

„Prvo sam osetio radost i olakšanje jer odlazi zauvek, Video sam to kao da je Norveška vlada sprovela ultimativnu osvetu, kao što bi otac to uradio protiv silovatelja svog deteta“.

„Ali takođe osetio sam i krivicu i odgovornost. Ja sam razlog zašto on više neće moći da bude u Norveškoj, a u Somaliji ga čeka neizvesna budućnost“ napisao je Hauken.

„Već je odslužio kaznu u zatvoru. Jel treba sad opet da ga kažnjavamo. Ovaj put je kazna daleko gora“ brani Hauken napadača, ali istovremeno se plaši da se to neće svideti feministkinjama pa se preventivno izvinjava:

„Bojim se da me ni jedna žena više neće hteti,  da će mi se drugi muškarci smejati. Bojim se da ću zbog ovoga biti percipiran kao anti-feminista kada kažem da mladim muškarcima koji imaju problema treba posvetiti više pažnje“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Independent

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite