(FOTO) Hitler je najveći čovek u istoriji! Migrantkinja iz Laburista nekažnjeno seje govor mržnje…

(FOTO) Hitler je najveći čovek u istoriji! Migrantkinja iz Laburista nekažnjeno seje govor mržnje…

Predstavnica laburista u gradu Luton u Velikoj Britaniji tvrdi da je Hitler najveći čovek u istoriji. Radi se o levo-liberalnoj stranci čiji se lider zalaže za članstvo u EU. 

Aysegul Gurbuz koja je bila kandidat za region High Town na izborima 2015. godine u gradu Lutonu, koja se nalazi i u odboru za nadzor policije Bedfordshir napisala je javno na svom Tviter nalogu da je Adolf Hitler lider nacista „njen čovek“ i „najveći čovek u istoriji“.

Pored toga migrantkinja je pozvala na bacanje nuklearnih bombi na Izrael i izrazila svoje gađenje Jevrejima. Takođe migrantkinje navodi da bi volela da može da upozna Hitlera.

Gurbuz je takođe bila kandidat za odbor etničkih manjina na fakuletetu i Warwick-u, kada je kao svoj program navela da želi da podigne svest o Holokaustu.

Migrantkinja je obrisala Tvitove i kao izgovor optužuje svoju sestru „da je možda ona napisala statuse“ koristeći njen nalog. Policija još uvek nije reagovala na govor mržnje migrantkinje.

Sa druge strane i Laburistička stranka, inače pro-migraciona stranka je takođe mlako reagovala, pa je  Aysegul Gurbuz i dalje član stranke, ali je dobila privremenu suspenziju.

Političarka takođe nije zabranjena na Tviteru ili Fejsbuku, kao što je bio slučaj sa brojnim suverenističkim aktivistima u Velikoj Britaniji kada su davali kontraverzne izjave.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite