NASILJE: Migranti napravili protest u Beogradu, pa napadali ljude i istukli NVO aktivistkinju!

NASILJE: Migranti napravili protest u Beogradu, pa napadali ljude i istukli NVO aktivistkinju!

Velika grupa migranata započela je protest oko 9 sati jutros, peške ide po kolovozu, a protestu je prethodila i svađa u parku kod Autobuske stanice, kada je jedna grupa migranata prvo verbalno, a potom i fizički napala druge migrante koji nisu hteli da protestuju, ali i radnike Info parka.

Privatna arhiva

Grupa od oko 150 do 200 migranta krenula je oko 9 sati u organizovan protest zbog, kako su rekli, stanja na granici. Kako nezvanično saznajemo, migranti traže da se otvori granica prema Mađarskoj. Oni su od Autobuske stanice krenuli preko Novog Beograda ka severu Srbije, a trenutno se nalaze na Batajničkom putu gde ih prati policija. Reporter „Blica“ sa lica mesta javlja da je u Zemunu nastala velika gužva u saobraćaju, a da se migranti kreću u pratnji nekoliko marica i policijskih automobila.

Povodom protesta oglasilo se i prihvatilište u Beogradu Info centar, tvrdeći da su protest organizovale anarhističke grupe, koji zbog ličnog interesa ne žele da izbeglice budu smeštene u centrima za azil i da je zbog toga nastao opšti metež, učinivši migranate još ranjivijom grupom.

– Plašimo se da su izbeglice izmanipulisane i da će opet dovesti svoje zdravlje u pitanje kao i kada je, pretpostavljamo ista grupa anarhista, organizovala i štrajk glađu. Molimo nadležne da reaguju protiv grupa koje građane Beograd, a i izbeglice dovode u opasnost i da javno podrže rad nevladinih organizacija čija je delatnost u skladu sa zakonima i koje rade za dobrobit kako izbeglica tako i građana – saopštio je za „Blic“ Vladimir Sjekloća, menadžer azila Info centar.

Pročitajte još:
(VIDEO) GORE DŽAMIJE PO EVROPI: Treći napad za nedelju dana!
Migranti silovali NVO aktivistkinju koja se borila protiv ksenofobije, nema zatvora kazna samo 2.300 evra!
(VIDEO) NVO snimljen kako podučava migrante da lažu da su im spaljene kuće i pobijeni članovi porodice, da bi lakše dobili azil!

Međutim, migranti kažu da su ovaj protest najavili juče policiji, kao i da su sa njima, navodno bile tri devojke iz Ujedinjenih nacija koje su im govorile kuda da idu.

Većina njih ne zna zašto je krenula na protest, ali dodaju da se neće zaustaviti.

– Ne znamo gde idemo i šta radimo, ali ovo je pokret i mislimo da je ovo dobar potez. Imamo vođu koji nam govori kuda idemo – pričaju migranti.

U Žutom taksiju kažu da su migranti napravili pometnju u saobraćaju u Ulici cara Dušana u Zemunu.

– Saobraćaj nije zaustavljen, ali se odvija usporeno – kaže dispečer ovog taksi preduzeća.

Međutim, i u GSP-u kažu da nemaju problema u saobraćaju zbog protesta migranata.

– Još nas niko od vozača nije zvao da prijavi problem.

Reporter sa lica mesta javlja da su migranti nakon tri sata protesta, napravili kratku pauzu kod broja 214. u Ulici cara Dušana.

Pročitajte još:
(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Migranti silovali Šveđanku, snimak uživo na Fejsbuku gledalo 60.000 ljudi!
Merkelova obećala migrantima da će zaustaviti nasilje Nemaca prema njima
(VIDEO) HAOS U BEOGRADU: Migranti napali vozača autobusa, najavili sečenje glava u Srbiji!

Oni su seli na travu da odmore, a jedan od njih je držao govor, dok su mu ostali skandirali.

Kako javlja naš reporter, svi migranti su mlađi muškarci do 30 godina starosti i gotovo svi su iz Afganistana, Pakistana i Irana. Kako kažu, većina njih je u Beogradu od nedelju do mesec dana i plan im je da idu da sede kod Mađarske granice sve dok je ne otvore.

– Znamo da je put dug, ako ne budemo mogli onda ćemo možda sesti na voz – rekao je Ahmet.

Velika grupa migranata započela je protest oko 9 sati jutros, peške ide po kolovozu, a protestu je prethodila i svađa u parku kod Autobuske stanice, kada je jedna grupa migranata prvo verbalno, a potom i fizički napala druge migrante koji nisu hteli da protestuju, ali i radnike Info parka.

Kako javlja reporter sa lica mesta, jedna grupa je šetala ulicama koje idu oko Autobuske stanice, dok je druga, manja grupa migranata bila u parku na organizovanom doručku. Migranti koji su protestovali su došli u park, napravili stampedo i počeli da teraju i tuku druge migrante.

U incidentu je povređena jedna radnica Info parka. Ona je u tom metežu zadobila povredu ramena.

Kako kažu beogradski taksisti Nemanjina ulica bila je zatvorena na 10 minuta, ali sada saobraćaj u tom delu grada funckioniše normalno.

Pročitajte još:
UZBUNA! Cela Nemačka i Evropa NA NOGAMA! Lekarka otkrila STRAVIČNU ISTINU o migrantima!
POLJAK ODBRUSIO: Gradićete džamije, kad mi sagradimo katedralu u S. Arabiji! (VIDEO)

Info park je zatvorio svoju stanicu u parku i okačio natpis: „Nema više pomoći zbog ljudi koji prave probleme“.

Na licu mesta su samo dva policajca, a kako saznajemo, policija nije intervenisala kad je došlo do tuče u parku.

Kako nezvanično saznajemo, organizatori i ovog protesta su iz grupe „No borders“, grupe koja je i ranije organizovala proteste migranata u Beogradu.

Migranti koji protestuju krenuli su peške ka granici. U parku kod Beogradske autobuske stanice ponovo je situacija mirna, kao i prethodnih dana.

BONUS VIDEO – Kako je Ana Branabić na konferenciji u Londonu pozvala migrante iz Afrike da se nasele u Srbiji i obećala im državljanstva pogledajte u sledećoj emisiji:

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite