(VIDEO) VODITELJKA ODBRUSILA MIGRANTU: Zašto vi muslimani dolazite u hrišćanske zemlje, idite u islamske?!

(VIDEO) VODITELJKA ODBRUSILA MIGRANTU: Zašto vi muslimani dolazite u hrišćanske zemlje, idite u islamske?!

Novinarka Kejti Hopkins poznata kao dugogodišnji borac protiv ilegalne migracije i autoritarne politike EU, ušla je u raspravu sa migrantom koji se putem telefona uključio u njenu emisiju.

Pridike i stereotipi na račun osoba Evropskog porekla, kao populacije koja nije dovoljno humana i tolerantna prema strancima deo su svakodnevnog diskursa.

Tema odnosa hrišćanstva i islama bila je deo zanimljive debate u Velikoj Britaniji kada je migrant po imenu Aman dobio neugodno pitanje zbog čega migranti dolaze u Evropu ukoliko vole islam i način života u skladu sa tom religijom.

Poznata britanska novinarka Kejti Hopkins je predhodno pohvalila Trampovu odluku da zabrani ulazak u SAD migrantima iz zemalja u kojima postoji povišena teroristička aktivnost, a zatim su se u emisiju programa LBC uključili i slušaoci.

Aman migrant koji živi u V. Britaniji zastupao je tezu da migranti treba da budu primljeni, čak i ako im se ne daje državljanstvo, da im treba dati privilegovani status da mogu da žive u drugim zemljama, a da istovremeno zadrže svoje staro državljanstvo.

-Amane jel mogu da ti postavim pitanje i nemoj da se uvrediš, pomozi mi da razumem zašto uvek vidimo da muslimani beže iz islamskih zemalja u hrišćanske zemlje, u potrazi za boljim životom? Da li nam to nešto govori, zašto hrišćanske zemlje moraju da spasavaju muslimanske?

Problem je u građanskom ratu između Šita i Sunita i podeli što izaziva ratove.

Ako Islam nije u najboljem stanju i imamo podele Sunita i Šita zašto bi SAD želele da uvoze te probleme, ako bi je otišla u islamsku zemlju bila bi tretirana kao manje vredna i bilo bi mi propisano kako da se oblačim i imala sve probleme koje te podele nameću meni, ali bi hrišćanske zemlje trebale da otvore granice i reše probleme islama? Imam problem da to razumem?

Razumem vašu poentu, ali da je Zapad u istoj situaciji a islamske zemlje žive bolje, očekivao bi isto to, ali je sada Bliski Istok u gorem položaju.

Da, ali ja mislim da je zapad u boljem položaju jer imamo hriššćansku veru koja nije represivna, naročito kada uporedimo one muslimane koji su ekstremni i muslimane koji beže zbog problema sa religijom, zašto ne ostave svoju religiju sa sobom, ne razumem zašto istraživanje pokazuju da mislimani ne žele da se integrišu kada dođu ovde, a tamo su pobegli od te religije – rekla je Hopksins

Ceo snimak rasprave možete pogledati na engleskom jeziku u sledećem snimku:

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite