DOŽIVOTNA ROBIJA: Džihadista koji je zaprepastio Hamburg

Palestinski džihadista Ahmad Alhav osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva jedne osobe u supermarketu u nemačkom gradu Hamburgu. Alhav (27), koji je prilikom napada nožem ranio još šest osoba, priznao je da je izvršio napad u Hamburgu.

(Foto: Snappygoat)

Sudija je prilikom donošenja presude skrenuo pažnju na „naročitu težinu zločina“ i time umanjio šanse Alhavu za raniji izlazak na uslovnu slobodu.

Iz tužilaštva je saopšteno da je napad izvršen sa radikalnim islamističkim motivima i da se napadač nadao „smrti mučenika“.

U saopštenju se navodi da je cilj Alhava bio da ubije što više nemačkih hrišćana, verovatno kao znak osvete za patnju muslimana širom sveta.

Ne postoje naznake da je napadač pripadao Islamskoj državi niti bilo kojoj drugoj ekstremističkoj organizaciji.

Alhav je ušao u supermarket 28. jula prošle godine, uzeo 20 centimetara dug nož sa police, otpakovao ga i nanio smrtonosne povrede jednom pedesetogodišnjaku.

Napadač je tokom panike koju je izazvao povredio još šest osoba, među kojima je jedna pedesetogodišnja žena, a svedoci tvrde da je za vreme napada uzvikivao „Alahu akbar“ (bog je najveći).

Sa Alhavom se ispred supermarketa suočilo nekoliko prolaznika, uglavnom imigranata, koji su ga zadržali do dolaska policije.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite