VUČIĆ NAJAVLJUJE 10.000 RADNIH MESTA: Auto-gigant dolazi u centralnu Srbiju

VUČIĆ NAJAVLJUJE 10.000 RADNIH MESTA: Auto-gigant dolazi u centralnu Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da u centralnu Srbiju stiže auto-gigant koji će zaposliti više ljudi nego što zapošljavaju RTB „Bor“ ili smederevska železara.

Vučić (Foto: Screenshot)

Aleksandar Vučić je rekao da ne može da kaže o kome se radi, ali da ta firma neće zapošljavati manje od 10.000 ljudi, što je veoma važno za taj region i celu Srbiju što se tiče smanjenja nezaposlenosti.

Vučić je za TV Hepi rekao da je smanjena stopa nezaposlenosti i u Beogradu i u Srbiji.

„U Beogradu je bilo 110.000 nezaposlenih, danas je 87.000 nezaposlenih. U Srbiji je nezaposlenost pala sa 25,9 odsto na 11 do 13 odsto, zavisno od perioda, a kada ima sezonskih poslova, ona je 11 odsto“, objasnio je predsednik.

Dodao je da se sada radi na izgradnji proizvodnih kapaciteta, da je važno da se subvencionišu firme, modernizuje poljoprivreda, radi na izgradnji prerađevačkih kapaciteta, jača IT sektor.

Predsednik je negirao tvrdnje da Srbija ima najmanje plate i najveću nezaposlenost u regionu.

„To nije tačno. Kada sam preuzeo vladu u Crnoj Gori su imali za 100 evra veću platu. Ta razlika se drastično smanjuje. Od svih ostalih u regionu imamo veće plate“, objasnio je Vučić.

Rekao je da je prosečna plata u decembru bila 465 evra, ali da to nije realno, kako je ranije objašnjavao, zbog raznih bonusa na kraju godine, i dodao da će u martu biti oko 432 evra što je realno.

Vučić je najavio, pošto Srbija ima dobre ekonomske rezultate, dalji rast plata.

Uoči odlaska u Bugarsku, predsednik Vučić je izjavio da je uspeo posle deset godina da vrati Srbiju u „igru“ povodom Kosova i Metohije i da se uopšte priča o kompromisima.

Ukazao je da je situacija za nas i sada veoma teška, jer, kako je rekao, Albanci suštinski žele samo da objedine svoje teritorije.

Izvor: RTS

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite