VULIN: Srbija i Belorusija će proširiti vojnu saradnju

Ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je danas ambasadora Belorusije Valerija Briljova, sa kojim je razgovarao o nastavku i proširenju vojne saradnje dve prijateljske zemlje.

Vulin i ambasador Briljov (Foto: Ministarstvo odbrane)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Republike Belorusije u Republici Srbiji Valerij Briljov, ocenili su današnji susret kao još jedan korak u razvijanju dobrih bilateralnih odnosa između dve tradicionalno prijateljske zemlje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Tom prilikom, ministar Vulin je izrazio zadovoljstvo zbog prošlonedeljne posete svečanosti u Minsku povodom obeležavanja stogodišnjice osnivanja Oružanih snaga Republike Belorusije i razgovora sa ministrom odbrane general-potpukovnikom Andrejem Ravkovim i ambasadoru Briljovu uručio pozivno pismo za beloruskog ministra odbrane da u narednom periodu poseti Republiku Srbiju.

– Ponoviću isto što sam izjavio u Minsku prilikom sastanka sa ministrom Ravkovim, politički odnosi Srbije i Belorusije su izuzetni. Cenimo podršku Belorusije koja se ogleda u principijelnoj politici da Srbiju podrži u rešavanju otvorenih pitanja u južnoj srpskoj pokrajini – Kosovu i Metohiji mirnim putem i političkim sredstvima, dok se istovremeno trudimo da čuvamo i branimo suverenitet i integritet naše otadžbine – istakao je ministar Vulin.

Ministar odbrane je podsetio da su na sastanku u Minsku ministar Ravkov i on pokazali zadovoljstvo postignutim nivoom vojnoekomonske saradnje i dogovorili njen nastavak, dodavši da znatan doprinos konstantnom unapređenju saradnje u oblasti odbrane između dveju država daje lični odnos i prijateljstvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka.

Kao potvrdu toga, istako je predstojeće otvaranje izaslanstava odbrane Republike Srbije i Republike Belorusije na rezidencijalnoj osnovi, kao i realizacija zajedničke vežbe „Slovensko bratstvo“, na kojoj učestvuju pripadnici oružanih snaga Belorusije, Ruske Federacije i Srbije.

Izvor: Pravda

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite