LAZANSKI: Srbija mora da kompletira naoružanje, Albanci spremaju ofanzivu na Sever Kosova!

Srbija mora da kompletira naoružanje, kaže Lazanski. Albanci se ponovo spremaju za napad na sever Kosova, a samo je pitanje vremena kada će dobiti zeleno svetlo Vašingtona za ofanzivu na četiri srpske opštine! Ovo alarmantno upozorenje izneo je juče vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski.

Miroslav Lazanski (Foto: Screenshot)

Lazanski kaže da specijalne snage lažne države Kosovo imaju detaljno razrađen plan za novi upad na srpske teritorije i da vlast u Beograd u narednom periodu mora biti jako oprezna.

Šiptarima je, podseća sagovornik, propalo nekoliko pokušaja osvajanja severa Kosova, a poslednji put su to planirali u januaru ove godine, posle ubistva Olivera Ivanovića.

– Tada je predsednik Vučić svojim odlaskom u pokrajinu sprečio opasan šiptgarski plan. Međutim. Neće se Albanci smiriti, probaće oni ponovo da prebace svoje specijalne snage na sever. Ljudi, ne zavaravajmo se! Oni samo čekaju pogodan trenutak i pitanje je kako ćemo to u budućnosti sprečiti. Priština sluša samo jednog gazdu, a to je Vašington. Ni Brisel ni Berlin tu nemaju previše uticaja. Pitanje je da li njihove gazde u Vašingtonu imaju vremena da nadgledaju sve njihove poteze ili veruju da je celokupan posao oko Kosova završen i sada puštaju Albance da rade šta hoće – ističe Lazanski.

Moramo, dodaje Lazanski, biti posebno oprezni ukoliko tzv. kosovski parlament mimo svih propisa formira vojsku lažne države.

– Te oružane snage, da se mi ne lažemo, već postoje, samo pod drugim imenom. Obučava ih i najsavremenijom opremom snabdeva ditektno NATO pakt… Amerika ovih dana direktno baca rukavicu i lice Beogradu. Prvo, skinuli su sa poternice Interpola desetine raznih zločinaca iz OVK. Drugo, prisilili su specijalnog tužioca za zločine OVK Dejvida Švendimena da ode s pozicije. To se nije moglo desiti bez direktne podrške Amerike i Vašingtona – navodi sagovornik.

Miroslav Lazanski upozorava i da će se naša zemlja naći pred ozbiljnim strateškim izazovom ukoliko se Priština i Tirana dogovore o jednoj velikoj, jedinstvenoj državi, tzv. velikoj Albaniji. Zbog toga je, kaže Lazanski, veoma važno da Srbije ojačava svoje vojne kapacitete:

– Treba što pre da kompletiramo našu eskadrilu i iz Belorusije da nabavimo još četiri aviona „mig 29“, kao i raketni sistem BUK i sistem „pancir“. Mi smo okruženi problemima, nemamo definisanu granicu s Hrvatskom, problemi u BiH ključaju, a ne znamo šta će sve tek da bude sa Kosovom. Zato nam treba jaka vojska, jer samo ako budemo vojno moćni, moći ćemo da imamo dobru diplomatiju. Bez jake vojske smo nemoćni – zaključuje Lazanski.

Izvor: Informer/Srbija Danas

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite