PRETE NAM NOVE POPLAVE: Sutra ledena kiša, prekosutra počinje topljenje snega!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na pojavu ledene kiše, koja se u pojedinim delovima očekuje i sutra ujutru, a potom i na intenzivnije topljenje snega.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Do kraja dana, u toku noći i sutra ujutro ponegde na severu i istoku Srbije očekuje se ledena kiša.

Pored kiše, građani treba da vode računa o ledenicama koje padaju sa krovova zgrada. Padanje ledenica može biti intenzivnije kako bude rasla temperatura. Zato se građanima savetuje dodatan oprez.

RHMZ upozorava i da se do 10. marta očekuje intenzivnije topljenje snega na jugu Srbije, a od ponedeljka, uz porast temperature i pojačanje južnog vetra i u ostalim krajevima.

U Srbiji će sutra pre podne biti pretežno oblačno, ponegde s kišom, na severu i istoku Srbije sa snegom ili ledenom kišom. Sredinom dana i posle podne prognozira se kratkotrajni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Uveče i u toku noći novo naoblačenje s kišom i snegom.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku i planinama jak, zapadni i severozapadni, a tokom dana biće u slabljenju i skretanju najpre na istočni, a uveče i noću na severni.

Najniža temperatura biće od minus pet od tri stepena Celzijusa, a najviša od nule na severu do 11 stepeni na jugu Srbije.

I u Beogradu će sutra ujutro biti oblačno, u pojedinim delovima grada slab sneg ili kiša uz poledicu. U toku dana uglavnom suvo uz kratkotrajno razvedravanje.

Uveče i noću očekuje se novo naoblacenje s kišom i snegom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni, posle podne i uveče u skretanju na istočni i severoistočni. Najniža temperatura oko nule, najviša oko 2 dva stepena.

Prema izgledima vremena do 10. marta, u nedelju ujutro i pre podne oblačno s kišom i snegom. Posle podne i uveče kratkotrajno razvedravanje.

Naredne sedmice biće toplije uz čestu pojavu kiše i intenzivno topljenje snega u nižim i brdskim predelima, a postepeno na planinama.

U ponedeljak i utorak u košavskom podrucju i na planinama biće vetrovito.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite