Vlasnik N1 pod optužbom za višemilionsku krađu!

Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić optužio je Dragana Šolaka, vlasnika N1 televizije, za višemilionsku krađu, odnosno zloupotrebu javnih resursa u Bosni i Hercegovini, odnosno u Federaciji BiH.

N1 (Foto: Screenshot)

Radončić za sarajevski portal Avaz navodi da Šolak već godinama preko svoje kompanije „Telemach“ besplatno koristi više od 30.000 električnih stubova za prenos svog signala.

I to mu, kaže, nije bilo dovoljno, već pokušava da na isti način otme telekomunikacione podzemne kanale „BH Telecoma“, „Eroneta“ i „m:tel-a“.

„Uz to, potpuno kriminalno, ovaj tajkun je širom Federacije na postojeće ulične stubove zakačio svoje kablove a da nikoga ništa nije pitao ili blagovremeno platio!“, kaže Radončić.

Prema njegovim rečima, radi se o višemilionskim krađama iz BiH, gde nisu uračunati drugi Šolakovi biznisi otimanja prirodnih resursa BiH, koje su gradile prethodne generacije.

Šta tek kazati, zapitao je Radončić, o Šolakovom već uspostavljenom televizijskom monopolu koji, kako navodi, onemogućava da sarajevska BHT ili FTV ne mogu da prenose utakmice fudbalske reprezentacije BiH i drugih nacionalnih selekcija.

„Posebno je pitanje kako i koliko Šolak vrši pritisak na Konkurencijsko veće BiH i druge institucije da, pod firmom navodnog američkog kapitala, iznova pljačka BH Telecom, Elektroprivredu i druge državne kompanije“, naveo je.

Uz sve to, objašnjava, Šolak pokušava da ga na svojoj televiziji, sa centrima u Beogradu, Zagrebu, ali i Sarajevu, označi kao organizatora protesta demobilisanih boraca u Federaciji BiH, koji, inače, od srede blokiraju magistralne puteve u Federaciji BiH, kako bi izbegao probleme te i dalje nesmetano besplatno koristio javne resurse u Bosni i Hercegovini.

U pitanju je “čista ucena”, tvrdi Radončić i poručuje mu da ga neće uplašiti da radi posao za koji su ga izabrali građani BiH, odnosno da štiti državne resurse.

„Šolak već mesecima propagandno deluje protiv SBB-a, ali neće sprečiti našu izbornu pobedu. A to znači da će morati da plati punu cenu ekonomskog divljanja, koje mu je već zaustavljeno u Hrvatskoj i nekim drugim zemljama, a ovde mu se omogućava zbog poznatih talova“, naveo je Radončić.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite