ĐILAS: Ovi izbori su najnepošteniji do sada

Kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas je, obraćajući se u štabu njegove izborne liste, nazvao beogradske izbore najnepoštenijim do sada.

Đilas (Foto: Screenshot)

On je istakao da su “postojali fantomski Beograđani”.

“Ne znam rezultate izbora, ali sam siguran u ono o čemu smo pričali, da je volja za promenom vlasti velika. Da li će se desiti sada, pored ove krađe, ali će sigurno uticati i na to da li će opozicione liste preći cenzus. Mi ćemo od sutra pozvati sve ljude koji žele promene da se pripremimo za izbore, verovatno 2020. godine, ali možda i ranije”, rekao je Đilas.

Dodao je i da ljudi okupljeni oko njega ne smeju da dozvole sebi rizik da izgube nijedan glas, a potom se direktno obratio Aleksandru Vučiću.

“Trebaće nam manje vremena da te smenimo sa vlasti nego što je tebi trebalo da me smeniš u Beogradu”, naveo je Đilas.

„Ne pamti se ovakav pritisak na građane“

Šef beogradskog odbora DS Balša Božović izjavio je da je na više od 30 odsto biračkih mesta u Beogradu bilo nepravilnosti i kršenja izbornih pravila i najavio krivične prijave protiv „svakog lažnog glasa“.

„Ne pamti se ovakav pritisak na građane“, kazao je Božović na konferenciji za novinare u izbornom štabu DS.

Božović je kazao da ima informacije da je beogradska policijska brigada na najvišem stepenu pripravnosti i upitao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zbog čega je to tako.

Dodao je da demokrate nemaju nameru da prave incidente i nadaju se da ih na ulicama Beograda neće biti.

Izvor: B92

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite