IZBORI: Do 18h glasalo 45% Beograđana

Građani Beograda, Sevojna, Aranđelovca i Bora glasaju danas na lokalnim izborima. Pravo glasa na lokalnim izborima ima 1.606.931 stanovnik prestonice, a bira se 110 odbornika Skupštine grada. Otvoreno je svih 1.185 biračkih mesta.

Izbori u Srbiji (Foto: Screenshot)

Prema rezultatima Ipsosa do 18 časova u Beogradu je glasalo 45 odsto građana sa pravom glasa.

Programski direktor CeSID-a Ivo Čolović naveo je da smo do 14 časova imali trend izlaznosti birača na lokalnim izborima u Beogradu od skoro 5 posto po jednom satu, zbog čega je izlaznost podignuta na 28,7 posto, što je drugi najbolji rezultat u poslednje četiri godine.

On je rekao da je dosadašnja izlaznost veoma pristojna, i ukazao na razlike između prigradskih i gradskih opština, odnosno na mnogo veću disciplinovanost birača iz prigradskih opština koji, kako kaže, radije koriste svoje biračko pravo.

Prema poslednjim rezultatima Ipsosa do 17 časova u Beogradu je glasalo 40,8 odsto građana sa pravom glasa.

Do 15 sati na lokalne izbore u Sevojnu izašlo je 42,83 odsto upisanih birača, u Boru 36,11 odsto, u Aranđelovcu je do 14 sati izašlo je 30,14 odsto birača, navodeći da nema primedbi i nepravilnosti.

Prema podacima posmatrača CPI, izlaznost do 16 sati je 37,1 odsto.

Do 16 časova na glasanje za odbornike za Skupštinu grada Beograda je izašlo ukupno 36,9 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA posmatračka misija.

Izvor: Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite