Sećate se Boška Bubamare iz Porodičnog blaga? Šokiraćete se kako izgleda danas! (FOTO)

Sećate se Boška Bubamare iz Porodičnog blaga? Šokiraćete se kako izgleda danas! (FOTO)

Gotovo svake dve godine iznova i iznova pratimo avantura Gavrila, Valerije, Bebana, Trajka, Čupke, Branda, Zlatka, Bisenije, Miće, Kokana, Listera, Čerčila, Rajne, Labuda, Tike Špica, Đoše, Zorke, Bode Tajsona, ali i toliko drugih, možda manje značajnih, ali beskrajno zabavnih i slikovitih likova. Među njima je i favorit mnogih, Boško Divljak zvani – Bubamara.

Boško bubamara (Foto: Screenshot)

Boško dolazi u sud nakon služenja robije i ostavlja nekoliko paketa za koje sudije sumnjaju da su eksplozivnog sadržaja i da je u pitanju odmazda čoveka kog su osudili nekoliko godina ranije. Ovakve predrasude su karakteristične prema bivšim „zatvorskim pričicama“ i to je jedna od svrha lika Bubamare i predstavlja pokušaj scenariste Siniše Pavića da te ljude predstavi kao obične građane koji su svoje odužili. Zato je Divljak tako bezopasan i zapravo jako pristojan čovek, pa i iz tog razloga simpatičan publici.

Glumac koji ga igra zove se Ljubiša Barović, a o njemu se van ovog popularnog lika malo zna. A trebalo bi…

Ljubiša je član udruženja dramskih umetnika. Prvak je Šabačkog pozorišta, ali je igrao i u Leskovcu i Novom Sadu. Kao vođa i osnivač NDA „Veselo majmunče“, sa svojom školom glume dobijao nagrade kao reditelj i pisac.

Režirao je za decu predstave: „Pepeljuga“, „Natalija i gusari“ i „Trnova ružica“. Za iste predstave je napisao tekstove kao i za predstavu „Bajka o bajatom pasulju“.

Bubamara danas(Foto: Screenshot)

Pored „Porodičnog blaga“, u njegove filmske i televizijske epizode spadaju i „Zona Zamfirova“, „Srećni ljudi“, „Stižu dolari“, „Kraj dinastije Obrenovića“, a dobitnik je i brojnih pozorišnih priznanja.

Izvor: Espreso.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite