DAČIĆ SA AMBASADOROM SEVERNE KOREJE: Niste priznali Kosovo, jačaćemo bilateralno odnose!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Demokratske Narodne Republike Koreje Ri Pjong Dua, koji je u Republici Srbiji akreditovan na nerezidencijalnoj osnovi iz Rumunije.

Dačić sa predstavnicima S. Koreje (Foto: Ministarstvo spoljnih poslova)

Uz konstataciju da u bilateralnim odnosima dve zemlje nema otvorenih pitanja, sa naše strane je izražena zahvalnost stavu DNR Koreje o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, što očekujemo i ubuduće, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Dačić je ponovio stav Srbije u prilog denuklearizacije Korejskog poluostrva i rešavanja nuklearnog pitanja DNR Koreje mirnim putem, odnosno pregovorima svih strana uključenih u krizu.

Pored toga, sa naše strane je pozdravljeno otopljavanje u odnosima između Republike Koreje i DNR Koreje i zajedničko učešće Pjongjanga i Seula na Zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu ove godine, uz nadu da će pozitivan trend u odnosima biti nastavljen i ubuduće.

Ambasador Ri Pjong Du je izneo spremnost za jačanje bilateralne saradnje između DNR Koreje i Republike Srbije, podsetivši na tradicionalno prijateljske odnose dve zemlje, čiji koreni sežu u doba bivše SFRJ.

Ri je potvrdio nastavak principijelne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, odnosno stav nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz ministarstva.

Izvor: Pravda

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite