NEMAM VREMENA ZA TEBE: Ovako je Berluskoni pre par godina na crvenom tepihu ponižavao Angelu Merkel (VIDEO)

Umerno desničarska koalicija, na čelu sa strankom „Napred Italij“ doskorašnjeg premijera Silvija Berluskonija sa 37 odsto podrške vodi na parlamentarnim izborima u Italiji. Po svemu sudeći Berluskoni će formirati novu vlast sa Severnom Ligom, strankom koja je skeptična prema Briselu i ističu se borbom za bezbedne granice i sprečavanjem migrantskog nasilja koje je eskaliralo u Italiji. 

Berluskoni ignoriše Angelu Merkel (Foto: Screenshot)

Berluskoni je pri kraju svog mandata ušao u brojne sporove sa liderima u Briselu kojima su smetale njegove izjave da Rusiju ne treba izolovati od ostatka Evrope, da će to izazvati novi Hladni rat, a mnogima su zasmetali i njegovi prisni odnosi sa Vladimirom Putinom.

Berluskoni je poznat i po svom konfliktu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel koju je jednom prilikom navodno nazvao „kučkom koju niko neće da kr*sne“. Silivio Berluskoni je tokom posete Nemačkoj 2009. godine prilikom dočeka Angele Merkel odbio da se sa njom pozdravi dok ga je čekala na crvenom tepihu, čak joj je pokazao prstom da priča telefonom i da želi da prekine vezu zbog nje.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite