TIRANIJA: Lideri opozicione stranke u Britaniji osuđeni na zatvor, samo zato što su rekli ko je silovao tinejdžerku!

Lider i podpredsednica opozicione stranke British First su proglašeni krivim za „teško religiozno uznemiravanje“. Pol Golding i Džajda Frensen osuđeni su jer su javno pokazali slike trojice migranata koju su počinili grupno silovanje nad englekom tinejdžerkom. 

Džajda Frensen (Foto: Screenshot)

Pol Golding (36) i Džajda Fransen (32) su uhapšeni zbog distribucije letaka i objavljivanja video snimaka na internetu povodom slučaja silovanja koje je počinjeno nad jednom britanskom devojčicom.

Frensen je osuđena po tri tačke optužnice za „teško religiozno uznemiravanje“, dok je Golding proglašen krivim za jednu tačku optužnice. Oboje su lišeni slobode na licu mesta u sudu Folkeston.

Frensen je dobila kaznu od 36 nedelja zatvora (približno devet meseci) dok je Golding osuđen na 18 nedelja (oko četiri ipo meseca).

Lideri opozicione stranke terete se jer su distrebuirali slike i video snimke na kojima su prikazani počinioci brutalnog silovanje tinejdžerke. Radilo se u slikama koje nemaju nikakve veze sa samim aktom zločina, već samo pokazuje identitet i govori odakle su došli počinioci grupnog silovanja.

Sve tri osobe su osuđene u januaru za ovo delo pred Kenterburškim sudom, ali su Golding i Frensen navodni krivi jer su pomenuli poreklo počinilaca i njihovu veru. Ipak za to je prema njima postojao razlog, jer je zvanična statistika pokazala da kada su u pitanju grupna silovanje u Britaniji ogromnom većinom napadači su muškarci koji dolaze iz islamskih zemlja dok su žrtve po pravilu lokalne  žene i devojčice, što je kako kažu opozicioni lideri pokazatelj da se radi o verski motivisanim napadima, jer žrtve praktično nikad nisu druge muslimanke.

Pol Golding (Foto: Screenshot)

Mnogi građani Velike Britanje su sa zebnjom dočekali ovu presudu, jer sugeriše da su poltička korektnost i takozvani procesi za „govor mržnje“ dostigli toliku moć da se čak i lideri stranaka mogu naći u zatvoru za navodne krivična dela koja su nejasna i koja se mogu tumačiti u skladu sa željama onih koju drže političku moć.

Izvor: Dnevna Gazeta/BBC

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite