(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Procureo snimak ubistva Američkih specijalaca u Nigeru!

Snimak pogibije četiri američka vojnika iz „Zelenih beretki“ u Nigeru, koji su stradali u borbi protiv terorista „Islamske države“ procureo u javnost i izazvao pravu buru u SAD. Tragediju specijalaca zabeležila je kamera sa kacige jednog od ubijenih pripadnika američkih vojnika

Ubistvo vojnika u Nigeru (Foto: Screenshot)

Ova bitka odigrala se u oktobru prošle godine, a poznata je i po izjavama nekih američkih visoko rangiranih službenika u Vladi i kongresu, koji su se pitali šta uopšte američke trupe rade u Nigeru. Mnogi nisu ni znali da su tamo raspoređene Snage za specijalne operacije (SOF) američke vojske.

Video objavljen na Jutjubu prikazuje borbu specijalnih snaga s teroristima. Može se videti kako američki vojnici pucaju, skrivaju se iza automobila i pokušavaju napustiti bojno polje. U pucnjavi su teroristi smrtno ranili jednog od pripadnika specijalnih snaga. Zatim je borac, čija je kaciga snimila borbu, takođe ranjen, a kasnije je preminuo.

Tokom ove bitke ubijena su četiri američka vojnika iz „Zelenih beretki“, kao i četiri vojnika vojske Nigera i prevodilac.

Početkom oktobra prošle godine 11 američkih „Zelenih beretki“, 30 vojnika vojske Nigera i prevodilac pokušali su da provere navodni položaj gde se nalazi komandant terorista. Teroristi nisu pronađeni, ali je patrola u povratku upala u zasedu.

Ostali američki vojnici i vojska Nigera su se pokušali povući, ali su pretrpeli gubitke. Ubijena su četiri američka vojnika, a dvojica su ranjena.

Pentagon je bezuspešno pokušao prikriti detalje neuspešne operacije u Nigeru.

Službeno, ovo su najveći američki gubici u Africi od 1993. godine, kada su američki specijalci napadnuti u Mogadišu u Somaliji. Taj poraz je kasnije pretočen u flim i navodnu herojsku bitku specijalca SAD „Black Hawk Down“ (Pad crnog jastreba).

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite