HAOS U SUDNICI, SUDIJA POBEGAO U POLA PRESUDE: Osuđeni jer su javno govorili protiv silovanja dece!

Lider i podpredsednica opozicione stranke British First osuđeni su jer su javno upozorili građane Britanije na identitet silovatelja koji su grupno zlostavljali britansku tinejdžerku, pušteni su da se brane sa slobode uprkos nalaženju njihovog DNK na telu žrtve. Golding je osuđen na 18 nedelja (oko četiri ipo meseca) dok je Džajda Frensen je osuđena na  36 nedelja zatvora (približno devet meseci). Tokom izricanja presude nastao je haos u sudnici zbog dobacivanja i zvižduka pisutnih posmatrača sudiji. Sudija je zbog revoltirane reakcije prisutnih izašao iz sudnice u sred izricanja presude. 

Džajda Fransen (Foto: Screenshot)

Frensen je rekla „Ovo je veoma tužan dan za britansku pravdu, sve što sam uradije je bilo da zaštitim decu od novih napada i mislim da bila vredna toga“. Ovo je izazvalo ovacije okupljenih u sudnici nakon čega su dvoje osuđenih izvedeni iz sudnice, a sudija Džastin Baron je privremeno napustio sudnicu pre nego što je završio izricanje presude.

Publika je napustila sudnicu sa kometarima da je proces sramota za Britaniju. Jedan od prisutnih je prokomentarisao „Šta god da danas kažemo poslaće nas u zatvor“.

 

Sudija Baron je nakon suđenja izjavio da nema sumnje da su optuženi iskazali „negativne stavove“ prema islamskoj veri, kao i da sa namerom targetirale „žrtve“.

Naime pojedinci koji koji je sudija nazvao žrtvama su osobe koje su osuđene za brutalno silovanje tinejdžerke koja je ušla u njihovu prodavnicu kako bi saznala kojim putem da se vrati kući, jer se izgubila. Prilokom hapšenja utvrđeno je da se uzorak semene tačnosti na devojčici poklapa sa DNK uhapšenih, ali su uprkos dokazima za ovaj svirep zločin pušteni da se brane sa slobode.

Nakon ove odluke suda aktivisti Britain First su u kraju oko navedene prodavnice gde žive migranti koji su silovali devojčicu delili letke upozoravajući ljude da ne daju svojoj deci da idu u tu prodavnicu i da se klone pojedinaca koji su upravo izvršili silovanje nad šesnaestogodišnjom devojčicom. Ovo je prema mišljenju suda predstavljalo „versko uznemiravanje“ jer su svi napadači bili islamske veroispovesti.

Izvor: Dnevna Gazeta/ Hufftinton Post

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite