MINSITAR ĐORĐEVIĆ: Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota i boji se pametnih!

Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje… Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem – naveo je između ostalog Ðorđević.

Ministar Đorđević (Foto: Screenshot)

Ministar je danas bio domaćin nacionalne konferencije „Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije“, a nakon uvodnih reči na tom skupu obratio se ženama i, kako je rekao, iskoristio priliku da pročita nekoliko citata Jovana Dučića i Ive Andrića posvećenih ženama, a na koje se osvrće Koordinaciono telo.

– Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše…Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje… Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem – naveo je između ostalog Ðorđević.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, koje vodi potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, smatra neprimerenim citat koji je ministar Zoran Ðorđević danas „poklonio“ ženama Srbije povodom 8. marta.

U saopštenju dostavljenom medijima iz kabineta Zorana Đorđevića navodi se da je ministar nenamerno uvredio žene Srbije.

„Želim da se izvinim svim ženama koje je moj gest povredio.  To nisu ni moje, a ni vrednosti Vlade Srbije.

Ostajem duboko posvećen svemu što Vlada Srbije i predsednica Vlade čine na emancipaciji žena, osnaživanju njihovog položaja u društvu  i postizanju pune ravnopravnosti, što jeste jedna od onovnih vrednosi našeg društva.“

Izvor: Telegraf

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite