TERORISTIČKI NAPAD U RIMU: Pristalice otvorenih granica bacile bombu na sedište ultra-nacionalističke stranke!

Na sedište ultra-nacionalističke italijanske stranke Kasa Paund u Trentu, na severu Italije bačena je bomba. Napad dolazi nakon poslednjih parlamentarnih izborima na kojima je partija ostvarila veliki rast i uzela 310.000 glasova u poređenju sa 40.000 na poslednjim izborima na kojima su učestvovali. 

Kasa Paund (Foto: Screenshot)

Stanovnici ulice Via Marighetto, ulice na kojoj se nalazi kancelarija Kasa Paund, probudili su eksploziju oko 4.30 časova. Niko nije povređen u eksploziji, iako je ulaz u zgradu oštećen. Na mestu terorističkog napada pronađen je grafit „Jedino korisno glasanje – antifašizam“. Međutim, poruka nije propraćena simbolom bilo koje krajnje leve grupe, a idalje niko nije preuzeo odgovornost za napad iako se sumnja da su ga počinili pripadnici labavo organizovane ekstremne grupa Antifa.

Istraga je u toku, ali je lider Kasa Paund Trento, Filipo Kastaldini, obećao da će grupa nastaviti svoje političke aktivnosti.  CasaPound je osnovana 2003 godine i nosi ime od američko-italijanskog pesnika Ezre Paunda, a u martu prošle godine izvršen je još jedan napad na sedište opozicione stranke.

Bombardovanje dolazi nakon parlamentarnih izbora u Italiji 2018. godine, kada je desna partija Sjeverne lige ostvarila ogromne dobitke na evroskeptičkoj platformi protiv imigracije. Ekstremno levičarske grupe optužuju Severnu ligu i njenog lidera, Matteo Salvini, da razbija plamen rasizma i navodne „ksenofobije“ u Italiji. Kasa Paund je takođe vodila kampanju na platvormi borbe protiv migrantskog nasilja.

Pokret Antifa se trenutno u SAD nalazi u proceduri za zabranu zbog javnih pozivanja na nasilje i nereda koje su pravili širom zemlje uključujući i paljene univerziteta Berkli, kada su sprečili nastup novinara Mila Janopulosa pod optužbama da je neo-nacista, iako se radi o homesksualcu jevrejskog porekla.

Izvor: RT/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite