Uhapšeni činovnici MUP-a, protivzakonito delili državljanstva strancima!

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su policijsku službenicu i zaposlenu u jednoj beogradskoj opštini koje su osumnjičene da su zloupotrebivši službeni položaj omogućile stranim državljanima upis u knjigu državljana Republike Srbije, iako neki od njih nisu ispunjavali zakonom predviđene uslove.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična dela zloupotreba službenog položaja i primanje mita uhapšene su policijska službenica Uprave za upravne poslove G.R. (48) i službenica matičnih evidencija opštine Stari grad A.P. (51).

Policija je uhapsila i dvoje građana Lj.N. (66) i M.Z. (56), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita.

Sumnja se da su G.R. i A.P., u dužem vremenskom periodu od osumnjičenih građana primale poklone, kao i novac u iznosu od 100 do 500 evra kako bi stranim državljanima omogućile upis u knjigu državljana Republike Srbije i donošenje rešenja po ubrzanom postupku, iako neka od tih lica nisu ispunjavala zakonom predviđene uslove za prijem u državljanstvo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite