Vučić se oglasio po pitanju rekonstrukcije vlade, ovo je njegov stav…

Vučić se oglasio po pitanju rekonstrukcije vlade, ovo je njegov stav…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pitanje rekoonsktrukcije vlade pitanje za premijerku Anu Brnabić, a on i SNS će joj reći svoj stav – ako bude tražila mišljenje stranke koju vodi.

Predsednik Srbije (Foto: Screenshot)

„Nisam se time uopšte bavio, niti me to u ovom trenutku zanima. Bavim se važnijim problemima, koji se tiču vitalnih i najvažnijih interesa Srbije“, rekao je predsednik novinarima u Bukureštu, koji su ga pitali ko će i da li će neko od ministara biti zamenjen.

„Što se tiče rekonstrukcije vlade, to pitajte Anu Brnabić, pitajte premijerku. Ako bude tražila mišljenje stranke koju vodim, stranka koju vodim i ja možemo da joj kažemo naše mišljenje“ rekao je predsednik Srbije.

Novinare je interesovalo i zašto nije bio na Kopaonik biznis forumu i da li to ima veze sa nekim ljudima koji su tamo bili, na šta je Vučić rekao da prosto nije imao vremena da ode i da je on tog dana, kada je bilo najavljeno da će učestvovati na Forumu, bio u Mostaru na trilateralnom sastanku:

„Nisam mogao da stignem. Kada? Da li sam oduševljen svima koji su na Kopaniku? Nisam, kao što mnogi od njih ne bi bili oduševljeni sa mnom, ali to nema veze s tim što nisam bio tamo. Bio sam u Mostaru“.

Na konstataciju da se u medijima pojavljuju spekulacije o navodnim hapšenjima funkcionera iz vlasti, opozicije, direktora javnih preduzeća, novinare je uputio na nadležne:

„Pitajte nadležne organe, tužioce i policiju, tužioce pre svega. Što se mene tiče, svi koji su pogazili zakon, koji su vršili krivična dela, neka za to odgovaraju. Da li će to biti za dan, 5, 10, 15 dana…to ja ne znam – morate njih da pitate“, zaključio je predsednik.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite