AMERIČKI DRON GAĐAO ISLAMSKU VERSKU ŠKOLU: Ubijen sine vođe Talibana, ekstremisti prete odmazdom!

Portparol pakistanskih talibana Muhamed Kurasani saopštio je da je sin njihovog vođe Mule Fazlulaha bio u grupi od 21 svetog ratnika koji su ubijeni ove nedelje.

Talibanski borci (Foto: Screenshot)

Kako je Kurasani rekao, oni su ubijeni kada je američki dron raketama gađao islamsku versku školu u Avganistanu, prenosi AP.

Navodi se da je portparol Talibanskog pokreta Pakistana u saopštenju naveo da je ime Fazlulahovog sina bilo Abdulah i upozorio da će uskoro uslediti napadi odmazde.

Kurasani je prethodno izjavio da je u napadu izvedenom blizu pakistanskog plemenskog regiona Badžur, za koji vlasti tvrde da je bio usmeren na vojno utvrđenje, ubijen 21 učenik, nakon dojave koja je stigla od pakistanskih obaveštajaca.

SAD su ranije danas ponudile nagradu od pet miliona dolara za informaciju o vođi pakistanskih talibana Fazlulahu.

Rojters podseća da ta ekstremistička grupa već deceniju vodi pobunu u Pakistanu.

Vest o novčanoj nagradi stigla je u trenutku pogoršanja odnosa SAD i Pakistana i kada je pakistanski ministar spoljnih poslova u poseti Vašingtonu zbog razgovora o intenziviranju saradnje u borbi protiv terorizma i o američkoj ratnoj strategiji u Avganistanu.

Američki Stejt department ponudio je novčanu nagradu od tri miliona dolara i za još dvojicu talibanskih ekstremista Abdula Valija i Mangala Baga.

„Svaki od ovih pojedinaca počinio je ili će počiniti teroristički napad i predstavlja pretnju po bezbednost SAD i njenih građana“, naveo je Stejt department u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite