DRAMATIČNA PUCNJAVA U ŠABCU: Pancir zaustavio sve metke!

Policija u Šapcu intenzivno traga za nepoznatim počiniocem, koji je u noći između srede i četvrtka ispalio više hitaca u Dejana Simića (27) iz ovog grada. Pucnjava se dogodila malo pre ponoći, ispred porodične kuće Simića u Ulici Vaska Pope u prigradskom mnaselju Letnjikovac, a sigurne smrti mladića je spasao pancir!

Šabac (Foto: Screenshot)

Simić je pred kuću stigao oko 11.30 i otvorio garažna vrata, nameravajući da parkira svoj „mercedes ML“, i tada je odjeknulo više hitaca. Napadač je, pod okriljem mraka, prišao vrlo blizu žrtvi i ispalio mu više hitaca u predelu leve strane grudnog koša i srca.

Na lice mesta brzo je stigla policija, kao i ekipa Hitne pomoći koju su pozvali uznemireni susedi. Simić je odvezen na Urgentni prijem šabačke Opšte bolnice. Ispostavilo se da, osim lakše oderotine na desnoj butini koju su lekari odmah sanirali, nema drugih povreda, pa je pušten kući.

Zamenik višeg javnog tužioca u Šapcu Radenka Anđelić, koja je obavila uviđaj na licu mesta, u ovom trenutku ne može da nam kaže više detalja, jer bi ugrozila istragu. Samo nam je rekla da se nepoznatom počiniocu za kojim se intenzivno traga, na teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju.

Kako „Novosti“ saznaju iz dobro obaveštenih izvora, Simić, navodno, nije raspoložen za saradnju sa policijom. On nije rekao ko je pucao na njega niti ko je mogao da naruči likvidaciju. Opet, sa druge strane, čuje se i drugačija verzija – da napadača nije ni video jer je bio mrak i kišovito vreme.

O Dejanu Simiću sugrađani uopšte nemaju loše mišljenje. Naprotiv! Kada se vest o napadu proširila po gradu, mnogi su bili zatečeni i razmišljali su da li se uopšte radi o njemu ili o nekom njegovom imenjaku. Mladić je završio uglednu Školu primenjenih umetnosti, koju mahom upisuju talentovani đaci, raspoloženi da se bave nekim od zanatskih zanimanja u toj oblasti. Zato mnogima uopšte nije jasno što mu je život ugrožen, a još su se više iznenadili kad su saznali da se kretao sa pancirom.

DRUŠTVO „ŽESTOKIH MOMAKA“

Simić se, navodno, u poslednje vreme kretao u društvu „žestokih momaka“, a njegovo ime, tvrde poznavaoci prilika, dovodi se u vezu sa uterivanjem dugova. Odranije je poznat policiji, a činjenica da je nosio pancir preko tela, sama po sebi dovoljno govori.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite