VULIN: Ukoliko Priština ne prihvati ZSO Srpska lista će im srušiti vladu!

Ukoliko Priština nije u stanju da primeni dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), onda Srpska lista treba da povuče podršku toj vladi i da je sruši, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin (Foto: Screenhsot)

Ako nisu u stanju da održe reč, nek idu na izbore, rekao je Vulin.

„Ukoliko vlada u Prištini nije u stanju da sprovede i započne formiranje ZSO, onda treba da se povuče podrška Srpske liste i da se ta vlada sruši. Nek se ide na izbore, ako nisu u stanju da ispune nijednu jedinu reč“, rekao je Vulin.

Ministar je naglasio da „nema dogovoranja o onome što je već dogovoreno“ i da neće biti ponovnih pregovora o ZSO.

„Ono što je dogovoreno u Briselu, što čini Briselski sporazum, mora da se sprovede. Ne može se stalno pregovarati o onome što je ispregovorano“, poručio je Vulin.

Komentarišući izjavu šefa srpske diplomatije da predsednika Srbije Aleksandra Vučića „stalno lažu u međunarodnoj zajednici“ i da oni samo hoće priznanje jednostrano progalšene nezavisnosti Kosova, a ne kompromis, Vulin je rekao da Vučić vodi politiku pomirenja i trudi se da dođe do stabilizacije na ovim prostorima, ali da retko s druge strane ima relevatne sagovornike.

„Veoma retko s druge strane ima ljude koji smatraju da je politika stabilnosti i mira dobra i da jedno može da se sprovede tako što Srbija mora da nešto da dobije za nju – poštovanje, ali i odgovarajuće političke odluke koje bar najvećim delom odgovaraju nama“, rekao je Vulin.

Naglasio je da, ako se potvrdi da Priština prestaje da sprovodi u potpunosti Briselski sporazum, za koji je upravo Priština govorila da mora da bude sproveden, „kao što je govorila EU i čitava međunarodna zajednica“, onda Srbija treba da razmisli o svojoj poziciji i narednim koracima.

Izvor: Pink

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite