ŠAPIĆ REGISTRUJE STRANKU: Moguć izlazak na republički nivo

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić najavio je da će u narednih nekoliko meseci registrovati stranku ili pokret na teritoriji Beograda.

Aleksandar Šapić (Foto: Screenshot)

Kako kaže, ukoliko se ukaže potreba razmisliće da li će stranka delovati u celoj Srbiji, a ima i ideju kako će se zvati.

Inače, na pitanje šta misli ko će biti novi gradonačelnik Beograda rekao je Irena Vujović.

Šapić je rekao i da rezultat koji je postigao na beogradskim izborima predstavlja početak njegovog bavljenja politikom na višem nivou.

„Ne mogu da budem nezadovoljan, jer je ovo moj prvi izlazak na ovaj nivo izbora. Ne mogu da budem nezadovoljan u odnosu na okolnosti koje sam imao, ne u prethodna dva meseca, već u šest godina koliko sam predsednik opštine. Pojavljivanje u medijima, način na koji je o meni izveštavamo… To traje nekoliko godina. Kampanja je bila vrhunac marginalizovanja”, naveo je Šapić.

Zbog toga, kako kaže, devet odsto je dobra polazna tačka.

Na pitanje ko mu je od političkih protivnika čestitao Šapić kaže da “nije bilo puno čestitanja”.

“Ja sam svim učesnicima izbornog procesa čestitao. On nije bio fer, to je potpuno jasno. Izbori su se pretvorili u popis. Društvo je to očigledno prihvatilo. To što nekome prete izbacivanjem s posla je poznato, ali još nismo videli da je neko izašao na televiziju i to rekao. Znači, društvo je to prihvatilo kao što je prihvatilo da dobije šećer, ulj, da ih vode na izlete, da im daju poklone, da ih popisuju”, istakao je Šapić.

Kada je reč o planovima za odbore u beogradskim opštinama, Šapić je istakao da će ih biti tamo gde bude postojala potreba kao i da će mogućnost da se pridruže biti pružena ljudima iz svih opština.

Naveo je i da će stranka na osnovu 12 odbornika koje će imati, dobiti i veća sredstva, 500.000 do 600.000 dinara mesečno.

Na pitanje da li svojim nastupima u medijima šalje poruku drugim političkim akterima da ne želi saradnju, Šapić je rekao da ne prihvata da bude svrstan u opoziciju „na bilo koji drugi način osim kao neko ko nije deo vladajuće koalicije, ko nije deo SNS i njihovih koalicionih partnera i ko nije na vlasti ni na republici ni u gradu”.

“Ne bavimo se politikom da bismo smenili SNS, jer SNS je danas, neće biti doveka, iako oni veruju da hoće, a ja sam siguran da neće. Bavimo se politikom da bismo bili u situaciji da nešto uradimo za ovaj grad i za ovu zemlju. To je razlika između mene i nekih drugih”, kaže Šapć.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite