GENERAL HEJTEN: Imamo podmornice koje su u stanju da potpuno razore Rusiju!

SAD su u stanju da odgovore na svaki napad sa strane Rusije – izjavio je šef Strateške komande Oružanih snaga SAD general Džon Hejten.

Pretnja pod vodom (Foto: Pixabay)

Citirane reči je izgovorio na slušanju povodom vojnog budžeta u komitetu Predstavničkog doma.

Kongresmene iz nadležnog komiteta interesovalo je šta Hejten misli o poslanici Vladimira Putina ruskoj Federalnoj skupštini u kojoj je govorio i o najnovijim vidovima oružja kojima raspolaže njegova zemlja.

„Mi smo spremni za sve postojeće pretnje. Neka niko u to ne sumnja“ – predočio im je Hejten.

Dodao je da bi Rusija mogla jedino da izvede „masovni raketni napad na SAD“, ali da i to spada u ono na šta Vašington ima odgovor.

Da mu ipak nije lako oko srca, američki „strateški general“ je nehotice otkrio ovim delom odgovora:

„Uostalom, Rusi ne znaju gde se nalaze naše podmornice, a one su u stanju da unište njihovu zemlju. Ukoliko bi stvari krenule na tu stranu“.

Hejten se na ovaj način oglasio samo 12 sati nakon što je grupa senatora, na čelu sa bivšim kandidatom za predsednika SAD Bernijem Sandersom, zatražila da Vašington sa Rusijom započne pregovore o strateškoj stabilnosti. Upravo povodom novih vidova oružja o kojima je ruski lider govorio.

Na Hejtenovu tvrdu da američke podmornice mogu uništiti Rusiju odreagovao je zamenika predsednika komiteta Državne Dume za odbranu, Jurij Švitkin, koji je rekao:

„Hejten govori ono što bi voleo da je istina. Međutim, priča o oružju koje može naneti ozbiljnu štetu Rusiji obična je glupost. Rusija ima čime da odbije svaki i svačiji napad“.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite