HRIŠĆANSKE IZBEGLICE BEŽE IZ EVROPE: Sirija je danas bezbednija, islamisti nas progone u EU!(VIDEO)

Spiro Hadad napustio je predrgađe Damaska kako bi pronašao bolji život i slobodu u Evropi. Godinu dana kasnije vratio se iz Austrije u Siriju šokiran nasiljem i mržnjom prema hrišćanima od strane migranata koji slede islamističke stavove.

Ilustracija (Izvor: Pixabay)

Hadad je sa 25 godina napustio Siriju sa prijateljima, nadao se da će započeti novi život u Austriji, ali je onda zbog opasnosti po svoju bezbednost odlučio da napusti zemlju i vrati se u Siriju.

Kako kaže iznenađen je brojem migranta koji su spremni da otvoreno kažu da podržavaju Islamsku državu i Al-Nusru. „Potrošio sam 3.000 dolara na put, nailazili smo na bodljikave žice i policija nas je redovno ispitivala, ali je najveći problem bio to što sam tokom puta morao da krijem od drugih migranata da sam hrišćanin“.

Mnogi lideri lokalne zajednice su komentarisali da će crkve biti pretvorene u džamije, sve to sam morao da slušam i kada bi me nešto pitali morao sam da kažem da se slažem i da će tako biti – kaže Hadad i dodaje da je šokiran brojem migranata koji podržavaju ISIS i Al-Nusru.

„Nadao sam se slobodi u Evropi, ali sam video da ovde odluke donose isti ono od kojih sam pobegao iz Sirije. Nije dobro što je Evropa otvorena za sve, ISIS i Al-Nusra imaju planove da je unište, a vi to ne razumete. Pesimista sam za budućnost Evrope“, kaže Spiro Hadad

Video na engleskom i nemačkom možete pogledati ovde:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite