Italijanski gradonačelnik zabranio izgradnju džamije i deportovao stotine lažnih izbeglica! (VIDEO)

Italijanski gradonačelnik zabranio izgradnju džamije i deportovao stotine lažnih izbeglica! (VIDEO)

Prema istraživanju medija u Italiji 2017 godine reč migrant bila je najčešća vest u novinarskim naslovima. Imajući u vidu vesti o porastu nasilja, sve veće tenzije između levice i desnice, ne čudi da je grad Sesto San Đovani deprotovao stotine lažnih azilanata i zabranio izgradnju džamije u tom gradu. 

Sesto San Đovani u blizini Milana, nekada je bio grad u kome su vladale ekstremno levičarske ideje. Ovaj italijanski grad dug vremenski period nosio je nadimak Staljingrad Italije zbog velike podrške komunističkoj partiji Italije. Međutim politička situacija se poslednjih godina drastično promenila.

Građani Sesto San Đovanija su sa zebnjom prihvatili priliv novih migranata, jer je ovaj proces doneo porast migrantskog nasilja u zemlji. Kako kažu građani veliki problem je to što država ne zna identitet velikog broja azilanata koji dođu u njihov grad.

Ovaj italijnaski grad je pre nekoliko dana deportovao stotine lažnih izbeglica, a u gradu će o trošku poreskih obveznika biti postavljene kamere sa tehnologijom za propoznavanje lica zbog sve češćih problema koji se dašavaju sa ilegalnim migrantima.

Roberto Di Stefano gradonačelnik Sesto San Đovanija kaže da se mnogi gradovi pitaju kako je njihovo mesto bilo toliko uspešno u sprečavanju problema sa migrantima. „Gradonačelnici traže savete od nas, levica je planirala da sprovede izgradnju ogromne džamije u našem gradu, ovaj plan bi od mog grada stvorio italijansku Meku, mesto bi postalo magnet za muslimane“ ističe Di Stefano i dodaje:

„Instalirali smo kamere za prepoznavanje lica po modelu koji se već primenjuje u Izraelu, tako da ćemo znati ko ulazi i izlazi iz našeg grada“.

Klaudia D`Amiko zvaničnik za pitanja bezbednosti u gradu kaže da očekuje da će nakon izbora ovaj model biti primenjen u celoj Italiji.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite