ISPLIVAO DIPLOMATSKI SKANDAL: Brnabićka se posvađala sa zvaničnikom SAD u Londonu

Na nedavnom sastanku u Londonu, na marginama Investicionog samita o Zapadnom Balkanu, pale su teške reči između premijerke Ane Brnabić i v.d. zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metjua Palmera, pišu beogradski mediji, jer je premijerka insistirala da Vašington mora više da utiče na Prištinu po pitanju formiranja ZSO.

Ana Brnabić (Foto: Screenshot)

 

Premijerki je dosadilo da Srbija uvek bude krivac kako ne čini dovoljno pa je uputila nekoliko oštrih reči Palmeru.

„Mi od vas očekujemo da se snažnije založite da Priština ispuni svoj deo Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština“, istakla je Ana Brnabić.

Palmer je želeo da uveri srpsku premijerku da SAD već čine sve u tom smeru.

„Palmer je istakao da su SAD zainteresovane za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i pitao je kako mogu da pomognu da se dijalog pokrene nakon ubistva lidera Građanske inicijative ‘Srbija, demokratija, pravda’ Olivera Ivanovića“, navodi izvor lista upoznat sa detaljima sastanka.

Na sastanku koji je bio prilično težak, Brnabić je između ostalog naglasila da je pitanje očuvanja srpskih crkava i manastira civilizacijska tekovina i norma koja se podrazumeva, te da to ne smatra nikakvim ustupkom Srbiji.

Brnabić je učestvovala na samitu koji je organizovao EBRD u Londonu i to je bila njena prva poseta Velikoj Britaniji od kako je imenovana za predsednicu Vlade.

U kabinetu Brnabić nisu hteli da komentarišu njihova saznanja.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite