MINISTAR POPOVIĆ ODGOVORIO GENERALU SAD: Vi iz NATO-a nam otvoreno pretite i urušavate naš suverenitet!

Optužbe i pretnje upućene Srbiji i čitavom srpskom narodu od strane NATO pakta, koje je u ime ovog vojnog saveza izrekao njegov komandant za Evropu Kurtis Skaparoti, potvrđuju svu opravdanost vođenja samostalne i suverene politike Srbije, ali i njene pozicije vojne neutralnosti, izjavio je Nenada Popovića, predsednik Srpske narodne partije.

Nanad Popović (Foto: Screenshot)
Nanad Popović (Foto: Screenshot)

Zbog naše suverene politike, odbrane naših ključnih nacionalnih interesa po pitanju Kosova i Republike Srpske, i našeg prijateljstva sa Rusijom, NATO pakt je Srbiju i čitav srpski narod ocenio kao problematične za region Balkana, dodaje on.

Ne pamti se da je jedan vojni savez čitav jedan narod proglasio problemom, ističe Popović.

Nažalost, metode rešavanja problema koje primenjuje NATO poznate su celom svetu i zato ovu ocenu moramo da tretiramo kao ozbiljnu pretnju našoj državi i narodu. Očito je NATO paktu, kada su u pitanju pretnje Srbiji, omiljen mesec mart, zaključuje Popović.

Pre devetnaest godina su nas baš u mesecu martu brutalno bombardovali, tražeći predaju Kosova. Srbija treba najodlučnije da odbaci ovakve neprimerene optužbe i da traži hitno od generalnog sekretara NATO Jensa Stoltemberga objašnjenje da li on i politički vrh ovog saveza stoje iza stava da je čitav srpski narod za njih problem na Balkanu, dodaje Popović.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite