VULIN O AMERIČKOM KOSOVSKOM PAKETU: Nećemo ići protiv nacionalnih interesa

Srbija neće uraditi ništa što je na uštrb njenih vitalnih nacionalnih interesa i nema tih pritisaka zbog kojih bismo pristali da priznamo Kosovo, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom pisanja medija da su SAD pripremile „kosovski paket“ koji će u narednim nedeljama predstaviti najpre predsedniku Aleksandru Vučiću.

Aleksandar Vulin (Foto: Screenshot)

– Nije prvi put da se vrši pritisak na Vladu Republike Srbije i na prvom mestu na predsednika Republike Aleksandra Vučića, ali on je čovek koji odlično podnosi pritiske i ume da se nosi i sa željama velikih sila da nas stave tamo gde misle da treba, a da ne pitaju građane Srbije i našu zemlju šta ona misli o svemu tome – rekao je Vulin u Srebrenici i istakao:

– Dakle, može svako da piše šta hoće i da spekuliše, ali država Srbija ne menja svoj stav.

On je napomenuo da razgovori sa predstavnicima vlade u Prištini nisu razgovori o tome kako nešto treba da se prizna već kako da ljudi koji žive na prostoru Kosova i Metohije žive bolje.

– Priština ne primenjuje Briselski sporazum zato što on ne radi u korist nezavisnosti, već protiv. Zar neko misli da bi Priština propustila za ove četiri godine da primeni Briselski sporazuma da on pomaže da se postigne nezavisnost i da država Srbija ode sa prostora Kosova i Metohije? – dodao je Vulin.

On je naglasio da Briselski sporazum, na način na koji ga je ispregovarao Aleksandar Vučić, pomaže da država Srbija ostane na prostoru Kosova i Metohije i nikako drugačije – „zato ga oni sabotiraju“.

– Veoma je važno opet to ponoviti – nema pregovora o onome što je ispregovarano. Zajednica srpskih opština je definisana, određena je Briselskim sporazumom i ona ne može biti predmet novih pregovora – rekao je Vulin.

O Zajednici srpskih opština se već pregovaralo, ona samo treba da se sprovede, da se implementira, ukazao je on.

– Sve preko toga, eventualno nova pitanja, možemo da rešavamo u novim pregovorima, ali ne možemo da se stalno vraćamo unazad i da činimo ustupke da bismo dobili nešto što smo već dobili i nešto što smo već uradili – rekao je ministar Vulin.

Vulin je posetio Srebrenicu gde je, povodom proslave Dana opštine, zajedno sa predsednikom Republike Srpske obišao dečiji vrtić i halu firmu „Ekonomik grup“, čija je izgradnja finansirana novcem Vlada Srbije.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite