DRAMATIČNO UPOZORENJE LAZANSKOG: NATO želi da nas uništi, cilj je slomiti kičmu Srbiji!

To što komandant NATO pakta za Evropu general Kurtis Skaparoti otvoreno preti Srbima zbog saradnje sa Rusima samo je nastavak politike koja ima za cilj slamanje kičme Srbiji, upozorava poznati vojni komentator Miroslav Lazanski.

Lazanski (Foto: Screenshot)

 

Skaparoti je tokom svedočenja pred Odborom za oružane snage američkog Senata rekao da je jačanje ruskog uticaja u Evropi najveći problem na civilnom i vojnom planu, posebno na Zapadnom Balkanu.

– Srbija je najveći problem u regionu! Problem je i cela srpska nacija! Potreban je veći vojni i diplomatski angažman kako bi se neutralisao ruski uticaj – rekao je Skaparoti.

Zapad je licemeran

Komentarišući reči američkog generala, Lazanski kaže za Informer da je Skaparoti očigledno debelo izašao iz svoje nadležnosti.

– Iako nije zadužen za politiku, već samo za pitanja struke, general je pričao kao političar i to je jako, jako opasno! Kad generali počnu da se bave politikom, to je militarizacija politike, a onda su sve crvene linije na granici pucanja. Ovakve otvorene pretnje nisu ništa drugo nego nastavak lomljenja kičme Srbiji zbog njene suverene politike, vojne neutralnosti i velikog prijateljstva sa Rusijom – upozorava Lazanski.

Naš sagovornik ističe i da postaje licemerno da nas NATO stalno napada, a da nas hvali kada treba da organizuje vojne vežbe u Srbiji.

– Čemu onda sve ovo?! Kako to da nismo dobri kad se pominje Rusija, a kada treba da se održe vojne vežbe u Srbiji, onda smo dobri? Ako smo već problem za NATO, onda bismo i mi možda mogli da vidimo imamo li neki problem sa tim NATO paktom… – kategoričan je Lazanski.

Povodom medijskih napisa da su NATO i EU spremili plan za Kosovo koji, između ostalog, podrazumeva puštanje Prištine u sve međunarodne institucije zarad bržeg ulaska u EU, naglašava da to ne dolazi u obzir bez referenduma:
– Svaki pravno obavezujući dokument, koji Evropska unija sada pominje, sa štambiljem Kosova podrazumeva da Beograd prizna nezavisnost Prištine. Da se ne lažemo, to jeste istina i nikakvi eufemizmi tu više ne pomažu. Ako dođe do toga, treba raspisati referendum i videti šta narod kaže…

Smeta im samostalnost

Lider SNP Nenad Popović, komentarišući sve ove navode, kaže da optužbe i pretnje upućene Srbiji od strane NATO pakta potvrđuju opravdanost vođenja nezavisne politike, ali i državne pozicije vojne neutralnosti.

– Zbog suverene politike, odbrane ključnih nacionalnih interesa po pitanju Kosova i RS, ali i zbog prijateljstva sa Rusijom, NATO pakt je Srbiju ocenio kao problematičnu za region Balkana. Ne pamti se da je jedan vojni savez čitav narod proglasio problemom! Nažalost, metode rešavanja problema koje primenjuje NATO poznate su svetu i zato ovu ocenu moramo da tretiramo kao ozbiljnu pretnju – podvlači Popović, dodajući da je NATO pakt pre devetnaest godina, baš u martu, izvršio agresiju na Srbiju tražeći predaju Kosova.

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite