DRUGE BOMBARDUJU ZBOG LJUDSKIH PRAVA: Britanija uhapsila učesnike tribine UKIP-a na temu slobode govora! (VIDEO)

Policija Ujedinjenog Kraljevstva uhapsila je austrijskog političara Martina Selnera novinarku i komentatorku iz SAD Britani Petibon zabranivši im ulazak u zemlju, razlog za hapšenje je svrha njihove posete prilikom koje su trebali da održe govor na tribini posvećenoj temi slobode govora. Režim u Velikoj Britaniji proglasio je tribinu UKIP-a pretnjom po bezbednost zemlje i time prekrišio elementarno ljudsko pravo na slobodu govora i mišljenja.

Politički progon (Foto: Screenshot)

Selner i Petibon su proveli u pritvoru 3 dana, prilokom čega su ih razdvojili da ne bi mogli da komuniciraju jedno sa drugim.  Kako kaže Petibon zatvoreni su zajedno sa kriminalcima i ilegalnim migrantima, iako je motiv bio političko hapšenje, a ne neko krivično delo.

Martin Selener je trebao da govori na tribini „Spekers corner“ pod organizacijom omladina UKIP-a stranke koja je odnela pobedu na Bregzitu, dok je Britani Petibon došla u UK kako bi intervjuisala novinara Tomo Robinsona. Kako je policija rekla biće deprotvana, jer je Robinson osoba koja navodno širi rasnu mržnju.

Sa druge strane Robinsonu nikada nije suđeno za rasnu mržnju, pa se postavlja pitanje kako policija može da ga klasifikuje kao rasistu? Pored toga Robinson je pre nekoliko godina bio vođa organizacija EDL koja je u svoje redove imala članove afričkog porekla, pojedince koji su došli u Britaniju iz Indije čak je među članovima imala i određeni broj muslimana.

Petibon kaže da je šokirana da joj je zabranjen intervju i da to liči na političku diskriminaciju, jer Robinsonu nije suđeno za mržnju, on je slobodna osoba u V. Britaniji i novinari imaju pravo da ga intervjuišu.

Robinson novinar Rebel Media je prilikom intervjua sa dvoje uhapšenih na aerodromu u Beču izjavio da ga je sramota od njegove države, dok je Martin Selner poručio da nekada govor koji nije održan ima veću težinu od onog koji se održi.

Tomi Robinson je uzeo govor Martin Selnera i obećao da će pročitati njegov govor u Britanij jer kako kaže njemu država ne može da zabrani da ga održi.

Pre samo nekoliko dana Velika Britanija je poslala u zatvor lidera i podpredsednicu opozicione stranke Bretain First, Pol Goldinga i Džajdu Frensen zbog toga što javno govorili protiv pojedinaca koji su grupno silovali englesku tinejdžerku. Više o tome možete videti klikom OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite