FAVORIT ZA PREMIJERA ITALIJE: Mateo Salvini kaže da migranti diluju drogu i najavljuje zatvaranje džamija! (VIDEO)

Favorit za novog premijera Italije, lider partije Liga (bivša Severna Liga) Mateo Salvini, smatra da migracija vodi u porast dilovanja droge i želi da zatvori ilegalne džamije u Italiji. Salvini je takođe kritičan prema islamu za koga tvrdi da nije kompatibilan sa pravima i slobodama koje propisuju italijanski zakoni. 

Mateo Salvini (Foto: Screenshot)

Mateo Salvini je intervjuu za italijanske medija rekao da masovna migracija drastično podiže nivo trgovine drogom i izaziva socijalne konflikte. Favorit za novog premijera Italije takođe navodi da je predhodni levičarski režim Matea Rencija verovatno želeo socijalne konflitke kako bi prikrio korupciju i odvratio pažnju javnosti.

„Migranti donose socijalne konflikte, sa porastom ilegalne migracije raste obim trgovine drogom“, kaže Salvini, i dodaje da planira da zatvori sve ilegalne džamije, a i da ujedno proveri finansijske tokove kojima se džamije finansiraju.

Na komentar novinara da eksplatiše strahove ljudi, Salvini je istakao da on ustvari gasi vatru i rešava probleme.

„Želimo da znamo ko i kako propoveda u džamijama, kuran po svojoj prirodi nije otovoren za interpetacije, po njemu reč žene je maje vredna od reči muškarca islamski zakon (šerijat) je iznad svih drugih zakona, a u tom slučaju su italijanski zakoni limitiarani onim što kuran propisuje“ – objašnjava Mateo Salvini.

Ne želim da moju zemlju naseljavaju oni koju veruju da je žena manje vredna od muškarca – kaže lider Lige.

Koalicija Berluskoni Salvini odnela ja 37% glasova na skorašnjim izborima, a Salvini je favorit za novog premijera jer je Berluskoniju sudski zabranjeno obavljanje javnih funkcija do 2019. godine.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite