Pomoćnik savetnika SAD za Evropu se sastaje sa Haradinajem

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i evroaziju Ves Mičel razgovarao je danas u Prištini i sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem o dijalogu sa Beogradom i transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova.

Ramuš (Foto: Screenshot)

Haradinaj je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zvaničniku SAD zahvalio na nesebičnoj podršci SAD u svim dosadašnjim procesima i istakao potrebu dalje podrške u integracionim procesima, ekonomskim odnosima i vladavini prava, dok je Mičel potvrdio podršku SAD Prištimi u svim oblastima.

„Mi smo zahvalni za sve što su SAD učinile i rade na Kosovo, a takođe svi mi smo posvećeni stalnom prijateljstvu sa SAD „, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je, kako se navodi, rekao Mičelu da je kosovska vlada fokusirana na ekonomski razvoj.

Sastanku su prisustvovali ministar inostranih poslova, Bedžet Pacolil, zamenici premijera Enver Hodžaj i Dalibor Jevtića, zamenica američkog ambasadora na Kosovu, Kolin HIland i diplomatski predstavnik Prištine u SAD, Vlora Čitaku.

Mičel je ranije danas razgovarao sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem, a sutra će boraviti u zvaničnoj poseti Skopju.

Izvor: Blic, TAnjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite