SKANDAL TRESE KONTINENT: Novinari u Telfordu otkrili preko 1.000 migrantskih silovanja dece, koje je policija zataškala!

Britanske novine Sunday Mirror razotkrile su skandal u gradu Telford, u periodu od 40 godina migranti su silovali preko 1.000 devojčica dok je lokalna policija odbila da istražuje prijave za silovanje, a klasifikovali su otete devojčice kao dobrovoljne prostitutke koje su pobegle od kuće. Sumnja se da je policija odbila da istražuje slučajeve zbog straha da će to stvoriti „netolernciju u društvu i predrasude prema migrantima“. Ovo nije prvi put da se tako nešto dešava u V. Britaniji 2010. godine istraga je potvrdila da je lokalna policija u Roterhamu odbila da istražuje tužbe za silovanja da ne bi stvorila „rasne tenzije“, kao epilog policija je izdala saopštenje u kome se zvanično izvinjava žrtvama. 

Ilustracija (Foto: Fejsbuk)

Poslanica lokalnog parlamenta u gradu Telfordu uputila je zahtev da se sprovede detaljnija istraga u seksualna zlostavljanja dece u tom gradu za koja se procenjuje da imaju čak 1.000 žrtvava.

U periodu od poslednjih 40 godina, devojčice od kojih je najmlađa imala 11 godina bile su drogirane, prebijane i silovane od strane migranata.

Renomirani list Sunday Mirror otkrio je dokaze da je policija namerno loše vodila istrage za zlostavljanje dece, a te praksa počela je u Telfordu 1980-ih godina,

Predstavnici zakona smatrali su zlostavljanu decu i tinejdžerke za dobrovoljne prostitutke, a ne žrtve prema policijskim dokumentima u koje je imao uvid Sunday Mirror.

Najjeziviji detalj je činjenica da se radi o malom mestu od 170.000 stanovnika, a preko 1.000 žrtava.

 

Poslanica lokalnog parlamenta iz Konzervativne stranke Lusi Alen (Lucy Allan), koja je pozvala da se sprovede istraga o silovanjima rekla je novinarima da su zločini šokantni i veoma ozbiljni.

Ovo nije prvi put da Britanija ima ovakav slučaj. 2010 otkriveni su zločini u gradu Roterhamu gde je od strane migranata silovano preko 1.400 devojčica i tinejdžerki, dok se policija kasnije javno oglasila sopštenjem u kome se izvinjava zbog odbijanja da sprovodi istragu, jer su kako su rekli očekivali rasne i verske tenzije ukoliko budu privodili pripadnike migrantske populacije. Istraga je pokrenuta tek kada su žrtve organizovale velike proteste protiv lokalne policije zbog odbijanja da istražuju slučajeve.

Kako kaže Lusi Alen u Telfordu je potrebna ista istraga kao ona u Roterhamu kako bi lokalna zajednica mogla da povrati poverenje u lokalnu policiju, prenosi Mirror.

Kako kaže Dino Nokiveli specijalista za slučajeve zlostavljanja dece kaže za Mirror „Ta deca su tretirana kao seksualni objekti od strane muškaraca koji su na njima počinili neopisive akte zlostavljanja. Preživele žrtve zaslužuju istragu“.

 

„Oni moraju da znaju šta se dešavalo celo vreme, i kako su silovatelji ostali na slobodi“ kaže Nokiveli.

2013. godine u operaciji „Chalice“ policija je u Telfordu uhapsila braću Mubarek Alija i Ahdel Alija, koji su osuđeni za trgovinu belim robljem i dečiju prostituciju.

 

Izvor: Dnevna Gazeta/Independent/Sunday Mirror

Original vest na engleskom možete pronaći klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite