BRNABIĆ: O rekonstrukciji vlade ću govoriti sa Vučićem, a ne sa medijma

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će o rekonstrukciji vlade razgovarati sa svojim timom, kao i sa predsednikom Republike kao predsednikom najjače stranke, koja u parlamentu pruža podršku vladi, ali da o tome u medijima – neće govoriti.

Brnabić (Foto: Screenshot)

„Divim se vašoj upornosti da me svaki put to pitate, isto ću biti toliko uporna i reći ću da o rekonstrukciji vlade neću pričati u medijima, to je jedna tema za koju mislim da ne treba da bude deo estrade. Tako da, kad budemo imali konkretne informacije da kažemo medijima, čućete, a do tada, neću razgovarati o tome sa medijima“, rekla je predsednica vlade, odgovarajući na novinarsko pitanje.

O spomeniku Đinđiću

Govoreći o spomeniku Zoranu Đinđiću, kao i inicijativi za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću, Brnabić je rekla da je „izuzetno ponosna“ što je u ulozi predsednice vlade koja je odvojila sredstva budžeta za spomenik Zoranu Đinđiću.

„Takođe sam ponosna na način na koji je gradska uprava Beograda raspisala konkurs i dodelila nagradu za najbolje rešenje. Meni lično je rešenje fantastično i jedva čekam da ga izgradimo i da imamo konačno taj spomenik u Beogradu“, rekla je Brnabić.

Što se tiče drugog spomenika, kako je rekla, ima svoje lično mišljenje o tome, ali to nije pitanje za vladu u ovom trenutku, već za gradsku vlast, te da svako njeno lično mišljenje neće doprineti konstruktivnoj atmosferi, tako da će ga zadržati za sebe.

O Vukosavljeviću i Beogradskom festivalu igre

Brnabićeva je odgovarila i zašto ministar kulture Vladan Vukosavljević nije sinoć bio na dodeli nagrada Festivala igre i dodala je da njegovo ministarstvo sredstvima podržava taj festival i da će se to nastaviti.

„Obaveštena sam da je imao druge ranije dogovorene obaveze sinoć, zbog čega nije bio na dodeli nagrade na Beogradskom festivalu igre, koji je, saglasna sam, jedan od najvažnijih kulturnih i kultnih događaja u Beogradu“.

Kako je istakla, drago joj je da, pored Bitefa, postoji takav festival i da to treba da bude deo naše kulturne diplomatije.

„To je SFRJ imala razvijeno i puno ulagala u to i mislim da tu postoji neko istorijsko pamćenje koje bi mi mogli da izvučemo iz fioka, iskoristimo tu kulturnu diplomatiju koju je zemlja tada imala“, rekla je Brnabić.

Kako kaže, za vreme SFRJ, mnogo je ulagano u kulturnu diplomatiju, i u tom trenutku, rukovodstvo zemlje razmišljalo je o kulturnoj diplomatiji i strateški i politički, ali i zbog ekonomskih benefita.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite