POLITIČKA DRAMA U BRITANIJI: Faraž tvrdi da režim krši elementarna ljudska prava i slobodu govora! (VIDEO)

Doskorašnji lider UKIP-a Najdžel Faraž rekao je da režim u londonu guši osnovno ljudsko pravo na slobodu govora. Faraž je oglasio povodom hapšenja austrijskog političara Martina Selnera i novinarke iz SAD Britani Petibon zabranivši im ulazak u zemlju, a razlog za hapšenje je svrha njihove posete prilikom koje su trebali da održe govor na tribini posvećenoj temi slobode govora. Režim u Velikoj Britaniji proglasio je tribinu omladine UKIP-a pretnjom po bezbednost zemlje i time prekrišio elementarno ljudsko pravo na slobodu govora i mišljenja.

Najdžel Faraž (Foto: Screenshot)

Poslanik evropskog parlamenta i doskorašnji predsednik UKIP-a Najdžel Faraž izrazio je svoju veliku zabrinutost povodom skorašnjeg hapšenja političara i novinara prilikom ulaska u Ujedninjeno Kraljevstvo, ističući da svako ima pravo na slobodu mišljenja i govora.

„Neki bi rekli da je Generacija Identiteta (Martina Selnera) islamofobična grupa, a neki drugi bi rekli da oni samo koriste svoje pravo na slobodu govora. Ipak njima je zabranjen ulazak u zemlju pozivanjem na odeljak 7 protiv-terorističkog akta, Velika Britanija je primila preko 400 boraca ISIS-a za koje smo znali da su teroristi, ali smo ih primili jer su naši državljani, sa druge strane blokiramo ulaz onima koji se bave politikom. Mislim da nismo najbolje postavili naše prioritet!“ kaže Faraž.

„Mislim da u slobodnom društvu smemo da krikujemo jedni druge, da kritikujemo jedni drugima stilove života, da kritikujemo naše religije i to ne sme da se zabrani“ ističe Najdžel Faraž.

Više o slučaju hapšenja političara i novinarke na ulazu u V. Britaniju možete pročitati klikom OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite