PORAZ DUBOKE DRŽAVE: Komitet potvrdio da se Rusija nije mešala u izbore, Tramp proglasio pobedu!

Donald Tramp je  ne skrivajući vlastito zadovoljstvo sa primesama likovanja – objavio da istraga o njegovoj tobožnjoj povezanosti sa Rusijom nije dala nikakve rezultate.

Donald Tramp (Foto: Screenshot ABC)

Svoju pobedu je objavio preko Twitter, koristeći samo velika slova. A napisao je:

„Specijalni komitet Predstavničkog doma ni nakon 14 meseci vođene brižljive istrage nije našao nikakve dokaze da su postojale veze između mene i Rusije ili bila kakva koordinacija između moje predsedničke kampanje i Rusije“.

Prethodno je kongresmen Majk Konvej izjavio da pomenuti komitet nije otkrio nikakvu vezu između Rusije i Trampove izborne kampanje.

Pomenuti komitet je saopštio: „Nismo našli nikakve dokaze da je postojala zavera ili koordinacija dejstava između Trampove kampanje i Rusa.

Prema rečima Konveja, kongresmeni su – uprkos svemu – zaključili da je Rusija navodno „aktivno pokušavala da se umeša u predsedničke izbore“ u Sjedinjenim Državama i da je zbog toga preduzimala i sajber-napade. Ali, ne sa namerom da pomogne Trampu.

Uprkos svemu ovome, teško da će demokrate u Kongresu SAD prestati da napadaju i ruše Trampa.

Njih 140 obratilo se Trampu sa pozivom (zahtevom) da uvede nove sankcije protiv Rusije. Da sve bude smešnije: „zbog mešanja u naše predsedničke izbore 2016.“.

Uz preciziranje da traže da SAD uvedu sankcije protiv svih u Rusiji koji „sarađuju sa vojnim i obaveštajnim sektorom Rusije“.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite