MASAKR U ŠIDU: Dve grupe migranta se tukle i bole noževima, jedna grupa otela drugoj 10.000 evra!

U tuči koja se dogodila u blizini hrvatske granice na području šidske opštine, teže telesne povrede zadobila su dvojica migranata. Oni su smešteni u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici i nisu životno ugroženi, potvrđeno je Portalu iz ovog zdravstvenog centra.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Kako nezvanično saznajemo, do krvave tuče desetak migranata je došlo kada su se dve grupe sukobile. Jedna grupacija je trojicu migranata izbola noževima, vezala i uzela im novac u vrednosti od 10 000 evra.

– Trojica migranata su smeštena na Odeljenju opšte hirurgije i u stabilnom su zdravstvenom stanju. Dvojica su zadobila teže povrede od oštrog sečiva, i nakon što su hiruški zbrinuti, njihovo stanje se dalje prati. – kaže dr Đorđe Teodorović načelnik službe Opšte hirurgije u sremskomitrovačkoj bolnici.

Ovakvi slučajevi međusobnih tuča migranata nisu usamljeni, a građani opštine Šid više ne znaju kome da se žale. Pored toga što vrše razbojništva po prodavnicama, upadaju meštanima u kuće, uzimaju im veš sa žica, spavaju po raznim napuštenim objektima, često remete javni red i mir u ovom pograničnom mestu.

– Nama problem stvaraju ilegalni migranti, a to su muške osobe od 20 do 35 godina. Ovaj zadnji hladan talas što je doneo veliki minus, oni su svaku kuću za koju su saznali da je prazna, nasilno ušli i boravili. A iza sebe ostave haos, smeće… – priča jedan od ogorčenih Šiđana.

Izvor: Mitrovica.info

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite