PREKID SVIH ODNOSA: Britanija proterala ruske diplomate iz Londona!

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej optužila je Rusiju za napad na bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja i njegovu kćer Juliju, ne iznoseći nikakve dokaze za svoje tvrdnje. London je doneo odluku da protera 23 ruskih diplomata i prekine sve kontakte na visokom nivou sa Moskvom. Mejova je izjavila da je Rusija prekršila međunarodno pravo.

London (Foto: Pixabay)

Ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovljenko u komentaru RT nazvao je nedopustivim optužbe Londona na račun Rusije.

Po njegovim rečima, ruska strana smatra provokacijom odluku Mejove. Jakovenko je pozvao Ujedinjeno Kraljevstvo da deluje u skladu sa međunarodnim pravom i obavezama i obrati se Organizaciji za zaštitu od hemijskog oružja.
Mejova: „Ministar inostranih poslova Rusije nije dostojan svoje funkcije“.

Zaharova se takođe oglasila po ovom pitanju „Tereza, Lavrov je ruski ministar, a ne britanski. Ocenu o njemu kao ministru daje predsednik Rusije. Razumem da biste želeli da bude drugačije. Međutim, vaš ministar je Boris Džonson“.
„Uskoro će na sajtu MIP-a biti objavljeno saopštenje povodom izjave Tereze Mej u parlamentu“, rekla je portparolka ruskog spoljnopolitičkog resora Marija Zaharova.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite