(VIDEO) Migranti izlomili centar Firence, tučeni novinari, povod je bio izmišljeno rasističko ubistvo Senegalca!

Grupa afričkih migranata izazvala je nerede u italijanskom gradu Firenci. Na snimku koji je zapalio društvana mreže vidise grupa migranata isključivom mladih muškaraca koji su došli u Italiju kako razbija saksije, lomi saobraćajne znakove dok je čak u jednom momentu policijski kombi pobegao od nasilne mase.

Neredi u Italiji (Foto: Screenshot)

Grupa mladića uzvikivala je parole protiv navodnog fašizma u Italiji, lomeći sve pred sobom na ilegalnom skupu u italijanskom gradu Firenci.

Polomljen je veliki broj kanti, saksija za cveće i saobraćajnih znakova. Ilegalni migranti protestvovali su, jer tvrde da je skorašnje ubistvo u Firenci kada je Italijan (65) upucao migranta iz Senegala (54). Policija nije dovela ovo ubistvo sa rasitstičkim motivima, već se radi o slučaju psihični labilnog čoveka koji je otišao na most u centru Firence kako bi počinio samoubistvo, ali se zatim predomislio i upucao prolaznika. Ipak ovo nije sprečila masu migranata da iskoristi ubistvo u političke svrhe i izazove nerede.

Nasilni demonstranti uzvikivali su „fašisti, fašisti“ dok su lomili imovinu građana Firence što sugeriše da je cilj nereda bilo širenje predrasuda prema Italijanima.

Veliki broj Italijana se sklonio iz centra grada prilikom nereda zbog opasnosti da postanu žrtve migrantskog nasilja. U jednom trenutku napadnuti je i novinar koji je pokušao da fotografiše nerede i to od strane Italijana koji učestvovali u neredima na strani migranata, a najverovatnije se radi o pripadnicima ekstremno levičarskih pokreta.

Snimak napada na novinare možete videti ovde:

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Pobegla policija

lomili kante i saksije sa cvecem nicim izazvani

neprijavljen skup

ialijani bezali sa ulice

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite