VUČIĆ PORUČIO MIČELU: Možemo da pregovaramo, ali nas nećete ponižavati!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom da Srbija i SAD imaju različite stavove po pitanju KiM ali da je Mičel saslušao ono što Srbija ima da kaže. Poručio je da Srbija može da prihvati kompromis ali ne i poniženje.

VUčić i Mičel (Foto: Screenshot)

Vučić je poručio da Srbija može da prihati komprimis o Kosovu i Metohiji ali ne i poniženje.

Mičel je rekao da SAD pozivaju obe strane u kosovskom dijalogu da sprovedu obaveze koje su preuzele.

„Oprezni smo prema jednostranim rešenjima, ali ovo je vreme u kojem treba da radimo zajedno. Američko partnerstvo sa Srbijom je staro: obeležavamo 100 godina otkako smo stali uz Srbiju i podržali je u borbi u Prvom svetskom ratu“, naveo je on

O vojsci Kosova

„Molim sve ljude iz SAD i EU da mi pokažu jedan jedini papir na osnovu kog se formiraju kosovske snage bezbednosti. Takav papir ne postoji i ne može da ga izmisli niko na svetu“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o podršci Americi formiranju vojske Kosova.

Kkao je dodao, što se tiče reolucije 1244, ona ne prediviđa albanske snage bezbednosti, nego povratak srpskih snaga.

„Može da postoji KFOR i niko više“, istako je predsednik Srbije.

„Pošto Amerika priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, mi ne priznajemo i to sam nedvosmisleno rekao gospodinu Mičelu“, dodao je on.

Ves Mičel je u Beograd doputovao sinoć, posle posete Skoplju i Prištini.

U Beogradu se u utorak sastao sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem kojem je preneo da je Srbija okosnica stabilnosti na Balkanu.

Mičel se jutros sastao i sa premijerkom Anom Brnabić.

 

RTS

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite