VULIN SE USMERIO NA AMERIKANCA: Jasno je šta Mičel želi, neka zna da mu to neće uspeti (VIDEO)

Prilikom svog boravka u Prištini i Skoplju, američki zvaničnik nije imao ni vremena, a baš ni malo želje, da razgovara sa bilo kojim predstavnikom opozicionih partija, rekao je ministar odbrane Akeksandar Vulin.

Aleksandar Vulin odbrusio Tačiju (Foto: Printscreen)

On je ovo naveo, odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše to da će se novi pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel sastati sa delom srpske opozicije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

– Ali zato u Beogradu želi da razgovara sa svim predstavnicima DOS-a, čak izbegavajući ostale predstavnike opozicije. Razumeli smo ovu ne baš diplomatsku poruku i želju da se na predsednika Vučića, pred teške razgovore koji ga očekuju, izvrši dodatni pritisak, time što će pokušati da ga izjednače sa onima koji ne mogu da pređu ni cenzus. Jasno je da hoće slabog Vučića – to neće dočekati, izjavio je Vulin.

On je na pitanje kako komentariše vesti sa KiM da je američki zvaničnik Ves Mičel preneo da SAD pružaju podršku formiranju tzv. „vojske Kosova“, naglasio da je Rezolucija 1244 više nego jasna.

– Na Kosovu i Metohiji može da postoji samo jedna oružana sila, a ona je KFOR. Dokle god Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ne promeni svoju odluku tako će biti, i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo. Na Kosovu i Metohiji ne može da bude nikakve vojske, nikakve vojske Kosova, i ona može da bude uspostavljena samo grubom silom. Uspostavljanje takve ilegalne oružane formacije predstavlja pretnju za mir i stabilnost na čitavom Balkanu, istakao je Vulin.

Izvor: Pravda

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite