SKANDAL U BRITANSKOM DOMU LORDOVA: Lord Pirson postavio pitanje da li Kuran dozvoljava silovanje! (VIDEO)

U Britanskom domu lordova izbio je skandal kada je lord Malkom Pirson postavio pitanje o masovnim silovanjima britanskih devojčica u Roterhamu. Lord Pirson je upitao da li počinioci tih silovanja mogu da kažu da im Kuran dozvoljava takvu vrstu aktivnosti (silovanje ne-muslimanki) i pozvao na nacionalnu debatu o različitim intepretacijama Islama.

Lord Malko Pirson (Foto: Screenshot)

Ukoliko uzmemo procene vodećih zvaničnika policiji koji se bave zaštitom dece u Roterhamu videćemo da se naše devojčice siluju po nekoliko puta dnevno, kada pogledamo dalje procene radi se o milionima silovanja belih devojčica i devojčica koje pripadaju populaciji Sika, a od 2005. godine do danas osuđeno je samo 222 osobe – naglasio je Lord Pirson.

Britanski lord postavio je pitanje da li će država podsticati nacionalnu debatu o različitim interpretacijama islama i da li možemo da govorimo o islamu, a da nas neko odmah ne optuži za govor mržnje. Pirson je takođe zatražio od vođa islamske zajednice da kažu da li Kuran dozvoljava aktivnosti koje su vršene u Roterhamu, a zatražio je i da ukoliko ih dozvoljava da onda islamske vođe proglase Fatvu (zabranu) takvog ponašanja.

Lord Malkom Pirson je nakon govora u domu lordova izjavio da je reakcija njegovih političkih protivnika na njegovo govor bila krajnje negativna, kao i da su neki od njih rekli da mu ne treba dozvoliti da postavlja pitanja na određene teme.

Danas možete da kažete šta hoćete o Isusu o Hindu bogovima i to nikome nije problem, ali čim dirnete islam i postavite pitanje da li je Muhamed bio miroljubiv čovek nastaje pakao – kaže Pirson.

Lord Pirson je izabran za dom Lordova zbog rada u oblasti anti-korupcije, a poznat je i po svom humanitarnom radu i donacijama za pomoć ljudi sa teškočama pri učenju.

Izvor: Dneva Gazeta

 

 

 

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite