TENZIJE RASTU: Vulgarni napad na zgradu ruske ambasade u Londonu! (FOTO)

Pristalice Rusofobije danas su grafitima, ispisanim na ulici u blizini ruske ambasade u Londonu, vulgarno napali Rusiju povodom navodnog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog dvostrukog agenta, a jedan od uvredljivih grafita je glasio: „Večerajte u ruskoj ambasadi – na meniju pasta s polonijumom“. 

Ruska ambasada u Londonu (Foto: Screenshot)

Među „predlozima za večeru“ našle su se i „špagete sa sarinom“ i „novičokolada“, prenosi Rojters uz pojašnjenje da Britanija i Rusija razmenjuju javne uvrede povodom upotrebe nervnog agensa „novičok“ protiv bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u engleskom gradu Solsberiju.

U odgovoru na napad na Skripalja, Britanija je odredila rok od nedelju dana da zemlju napuste 23 Rusa, za koje tvrdi da su špijuni koji rade pod diplomatskim plaštom u ambasadi u Londonu.

S druge strane, Rusija je saopštila da za to nema apsolutno nikakvih dokaza i da nije imala bilo kakvu ulogu u trovanju u slučaju Skripalj i najavila je da će se Britaniji vratiti zbog proterivanja ruskih diplomata.

Inače, 2006. godine je korišćen zeleni čaj s radioaktivnim polonijumom-210 u ubistvu bivšeg agenta ruskog KGB Aleksandra Litvinjenka, kritičara Kremlja, u Londonu, podseća britanska agencija.

Britanski istražitelji su zaključili da je verovatno Putin odobrio ubistvo Litvinjenka, dok Rusija negira da je na bilo koji način bila u to umešana

Izvor: Blic/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite