FARAŽ TRESE PARLAMENT EU: Predstavljate Orbana kao đavola, a Soroš je najveća pretnja za demokratiju! (VIDEO)

Poslanik parlamenta EU, Najdžel Faraž rekao je da EU neinteresuje kršenje ljudskih prava unutar Unije kada ih vrše saveznici Brisela kao što je bio slučaj sa hapšenjem novinara od strane režima Donald Tuska, dok se EU uvek agesivno meša u unutrašnju politiku ukoliko to rade oni koji žele da povrate suverenitet i nacionalnu demokratiju. Faraž je takođe osudio ponašanje EU koja od Viktora Orbana pokušava da napravi đavola, a istaknuti političar i lider Bregzita je ujedno Džordža Soroša nazvao najopasnijim čovekom u Evropi i pretnjom za demokratiju. 

Najdžel Faraž (Foto: Screenshot)

Faraž je rekao da stalno sluša o ljudskim pravima, ali ipak kada 2011 novinare u Poljskoj hapse i oni dobijaju otkaze zbog kritika vlasti evropska komija ne radi ništa, zašto? Zato što je tada premijer Donald Tusk bio sledbenik ideje EU, kaže Najdžel Faraž.

„Ipak kada na vlast dođe neko novi, ko pokušava da očisti sistem od stare komunističe garniture, aktivirate se i želite da i otmete demokratska prava. Ista je priča u Mađarskoj gde zbog odbijanja migrantskih kvota Viktora Orbana predstvaljate kao đavola, dok je pravi razlog verovatno to što je suprotstavio Sorošu. Bravo Orbane, to je sve što slobodne demokrate mogu da kažu“ – rekao je u EU parlamentu opozicioni poslanik.

EU mora da se meša u sve za pitanja u Evropi, osim kada je recimo u pitanju Katalonija, 950 ljudi je pretučeno od strane policije, jer žele da iskažu svoje mišljenje, to je čisto kršenje ljudskih prava i gušenje demokratskih procesa, ali tu kažete da ovo je unutrašnja stvar i neinteresuje i to je zato što je u Španiji pro-EU vlast, ističe Najdžel Faraž.

Faraž je zaključio da se EU vodi se politikom limitiranog suvereniteta koju je u Sovjetskom savezu primenjivao Brežnjev.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite