MADRID U PLAMENU: Migranti izazvali nerede, žestoke tuče sa policijom u centru grada! (VIDEO)

Špansku prestonicu zadesiili su nasilni protesti ilegalnih migranata, povodom incidenta između pripadnika španske policije i ilegalnog migranta iz Senegala koji je bio ulični prodavac. Uprkos činjenici da idalje ne postoje indicije da je policija prekoračila silu u ovom nesrećnom slučaju, migranti su organizovali protest i velike nerede u glavnom gradu Španije.

Migrantski neredi (Foto: Screenshot)

Prestonicu Španije zadesili su teški neredi nakon što su ilegalni migranti optužili policiju da je odgovoran za smrt ilegalnog migranta iz Senegala. Sporni migrant je preminuo nakon konfilkta između njega i policije, što su migranti iskoristili za izazivanje nereda, iako nema indicija da je policija došla u sukob sa migrantom zbog njegovog porekla niti da je prekoračila silu u ovom nesrećnom slučaju.

Muškarac koji je prekršio zakon i ušao u Španiju iz Senegala ilegalnim putem, bavio se ilegalnim aktivnostima kada je došao u štaniju. Migrant se bavio protiv zakonitom trgovinom na ulicama španske prestonice, a preminuo je nakon incidenta sa policijom.

Takozvane izbeglice i azilanti mahom iz Afrike, zapalilu su veliki broj kanti na ulica Madrida, koje su naknadno ugašene od strane vatrogasaca.


Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite